Gülşah GÜLKAN


HAYDİ KURSA…

ŞEHİR AJANDASI


Temmuz ayının ilk haftasından herkese merhaba. Neredeyse yaz mevsiminin ortasına geldik, bir bakmışız ki Ülkü Tamer’in de dediği gibi ‘’Ve yazın bittiği her yerde söylenir.’’ diyeceğiz. 

Benim gibi henüz yıllık tatiline gitmeyip çalışanlar için eminim yaz sıcakları daha da zorlu hale geliyordur. Şu an resmen tatil için çalışıyorum desem yanlış olmaz sanırım.

Bu arada size yorucu ama bir o kadar da keyifli hafta sonu maratonumdan da kısaca bahsetmek istiyorum. Kendime çok güzel jestler yaparak çok uzun zamandır sahnede görmek istediğim iki ayrı performansı izledim. Önce liseden kız grubumuzla beraber Mabel Matiz konserine, ertesi gün de eşimle beraber Oscar and the Wolf konserine gittim. İkisi de tek kelimeyle muhteşemdi, bu yılki konser kotamı doldurdum diyebilirim.

Hep söylüyorum hayat çok kısa, gördüğümüz her şey ve gezdiğimiz yerler hep yanımıza kar. Bu sebeple size de tavsiyem neyi merak ediyorsanız imkanlarınız dahilinde mutlaka yapmaya çalışın, çünkü ruhu doyurmak bambaşka bir tecrübe.

3. AÇIKHAVA SİNEMA GÜNERİ DEVAM EDİYOR

Çorlu Belediyesi Çardaklı Çeşme Sahnesi’ndeki Açık Hava Sinema Günleri’ne kaldığı yerden devam ediyor.

6 Temmuz Cumartesi günü saat 21:00’de Acemi Kaşifler: Görevimiz Kocaayak filmi çocuklar için açık havada gösterime giriyor. Çardaklı Çeşme Sahnesi’nde gerçekleşecek bu keyifli açık hava sinema etkinliği ücretsiz ve çocuklarıyla keyifli bir akşam geçirmek isteyen ebeveynleri bekliyor.

 

İŞARET DİLİ ÖĞRENMEK İSTEYENLER, HAYDİ KURSA!

Kapaklı Belediyesi sakinleri için son derece faydalı bir kurs hayata geçiriyor. 10-14 yaş arası katılımcılarını ağırlayacak olan işaret dili kursu 22 Temmuz tarihinde başlıyor. Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri 17:00-19:00 saatleri arasında gerçekleşecek işaret dili kursuna https://www.kapakli.bel.tr/kapakli/formlar/basvuru-formlari/isaret-dili-kursu-basvuru-formu-1719905407 linki üzerinden online olarak başvurabilir ve toplumda sosyal anlamda bir farkındalık oluşturabilirsiniz.

ZENDAYA’LI CHALLENGERS FİLMİ DİKKAT ÇEKİYOR

Ünlü oyuncu Zendaya’nın tenisçi ve koç Tashi’ye hayat verdiği rekabet filmi hatırlayacağınız üzere daha vizyona girmeden çok konuşulmuştu. Zendaya’ya Mike Faist ve Josh O’Connor’ın eşlik ettiği Challengers filmi iki eski tenis oyuncusu Art ve Patrick’in Challenger etkinliğine katılması ve burada tenis alanında birbiriyle olan rekabetine mercek tutuyor. Seyirciyi heyecanlı bir tenis müsabakasının yanında bir aşk üçgenine çeken yapım flashback’leri ve müzikleriyle de oldukça ilgi çekiyor, ilk fırsatta izlemenizi mutlaka öneririm.