Gülşah GÜLKAN

Tarih: 10.09.2024 02:13

HARİKA SERGİ SONRASI BİR YAZI

Facebook Twitter Linked-in

Haftaya, dün harika bir sergi gezdiğim için sanat dolu başlıyorum. İnsanın sevdiği şeyleri yapmasının ruhunu ne denli beslediğine şahit olmak o kadar inanılmaz ki… Güzel geçen bir hafta sonu haftanın en yoğun ve en stresli günü pazartesiyi bile daha katlanılabilir hale getirebiliyor.

Bu arada bugün itibariyle 2024-2025 eğitim-öğretim hayatına başlayan tüm öğrencilerimize başarılar dilerim. Umarım hayat boyu her şey gönüllerine göre olur.

İSTANBUL MODERN YİNE ŞAHANE

Sıkı okuyucularım hatırlar belki; geçen yıl İstanbul Modern’in mimarisi baştan aşağı yenilendi ve yeni yerine taşındı. Biz de taşınır taşınmaz büyük bir heyecanla yeni eserleri müzenin yeni yerinde görmek için koşa koşa gitmiştik ve tabiri caizse bayılmıştık. Zaman o kadar hızlı akmış ki biz bu programı yapalı neredeyse 1,5 yıl olmuş. İstanbul Modern’e yeni sergiler geldiğini de duyunca hafta sonumuzu sanata ayırmaya karar verdik. Elbette ki en yakın arkadaşım oğlumu da götürdüm.

Sürekli sergilerin yanı sıra farklı ülkelerden çağdaş sanatı temsilen birçok yeni eser müzede yerini almış. Çoğunlukla hepsine hayran olmakla birlikte biz Ediz’le en çok ‘’ Chiharu Shiota: Dünyalar Arasında’’ ve ‘’Sonsuzluk Odası’’nı beğendik. Ediz artık çok sayıda sergi ve müze gezdiği için eserler hakkında kendince yorumlar yapıyor ve bu durum beni inanılmaz mutlu ediyor.

Bu arada sergi sonrası müzenin terasında martıları izlemeyi ve müzeye 2 dakika yürüme mesafesinde olan Galata Port’ta deniz havasıyla beraber birbirinden farklı restoranlardan birini deneyimlemeyi unutmayın derim.

 

ÇORLU BELEDİYESİ FİKİR MARATONU ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR

Çorlu Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı hazırlık aşamasında genç bir bakış açısıyla katkı sağlamak isteyen tüm gençleri Fikir Maratonu Etkinliği’ne davet ediyor. ‘’Genç fikirler buluşuyor, stratejiler oluşuyor.’’ mottosuyla başlattığı etkinlik için 15-25 yaş arasındaki gençlere çağrıda bulunan Çorlu Belediyesi, etkinliği 21-22 Eylül tarihleri arasında Çorlu Belediyesi 5. kattaki Eğitim ve Seminer Salonu’nda gerçekleştirecek.

Projede söz sahibi olmak isteyen gençlerin kişisel bilgisayarlarıyla yer alacağı Fikir Maratonu Etkinliği’ne www.corlu.bel.tr adresinden başvuru yapılarak detaylı bilgi alınabilir.

HALLE BERRY YİNE GÖZ DOLDURUYOR

Son günlerde Netflix’te yer alan Halle Berry’li The Union filmini geçtiğimiz günlerde izledim. Uzun süredir görüşmediği lise aşkı tarafından bir casusluk görevine sürüklenen New Jerseyli inşaat işçisinin sıradan bir adamken gelecek vadeden bir casusa dönüştüğü filmde, Halle Berry’ye başrolde Mark Wahlberg eşlik ediyor. Oscar alan ilk siyahi kadın oyuncu unvanına sahip Halle Berry’i beyazperde izlemek beni her zaman mutlu etmiştir. Bu sebeple hangi işi olursa olsun mutlaka izlemek isterim. 

Yönetmenliğini Julian Farino'nun yaptığı ve Joe Barton ve David Guggenheim tarafından Guggenheim'ın bir hikayesinden yazılan Amerikan aksiyon komedi-gerilim filmi The Union’ı vaktiniz olursa izlemenizi öneririm.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —