Gülşah GÜLKAN

Tarih: 30.09.2024 15:34

DOĞUM GÜNÜ

Facebook Twitter Linked-in

Bu hafta özellikle çocuklar için birbirinden eğlenceli aktivite alternatifleriyle karşınızdayım. Bu haftanın bir özelliği daha var; o da doğum günüme denk geliyor oluşu. Çocukluğumdan beri doğum günlerinin yeri bende hep ayrıdır. Yaş almak gibi değil de tecrübe ve anı biriktirmek gibi gelir bana doğum günleri. Sevdiklerimin aldığı hediyelerin yanı sıra her yıl  kendime beni mutlu edecek bir doğum günü hediyesi alırım. Bu yıl 4-13 Ekim tarihleri arasında İstanbul’un çeşitli mekanlarda gösterime girecek filmlerle gerçekleşecek Film Ekimi’nde Christophe Honoré’un yönetmenliğindeki Marcello Mio filmine bilet aldım. Film Ekimi’ne gitmeyeli epey uzun zaman olmuştu, dolayısıyla bu küçük detaya bile heyecanlandım.

Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘’Yaş otuz beş! Yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün.’’ dediği yerdeyim tam olarak ve yeni yaşımdan tüm beklentim huzur, sağlık ve sevdiklerimle birlikte olmak. Geriye kalan her şey bir şekilde halledilir.

KARLAR ÜLKESİ YENİDEN SAHNEDE

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi minik izleyicileri için sezonun ilk oyunlarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Karlar Ülkesi Olaf’ın Yaz Macerası oyunu 6 Ekim Pazar günü 14:00 ve 16:00 olmak üzere iki ayrı seansla perde açıyor. Biletlerin 150 TL olarak fiyatlandırıldığı etkinlikte 24 ay ve üzeri yaş grubundaki her çocuk fiyata tabi tutuluyor.

ÇORLU ÇOCUK FESTİVALİ’NE HAZIR MISINIZ?

Trakya’nın en büyük çocuk festivallerinden biri 6 Ekim Pazar günü Leb-i Derya Kır Bahçesi’nde gerçekleşiyor. 12:00’deki kapı açılışının ardından 13:00 ve 17:00’de iki ayrı seans olmak üzere Karlar Ülkesi Çocuk Tiyatrosu sahnelenecek ve sonrasında 16:00’da sirk gösterisi konukların beğenisine sunulacak.

Bubble show, palyaço, şişme oyuncaklar, yarışmalar, yüz boyama etkinlikleri ve daha fazlasının yer alacağı Çorlu Çocuk Festivali’ne giriş ücreti 500 TL. Bilet satış noktaları ise Biletix, Biletinial, Bubilet,

Leb-i Derya Restaurant, B'Chocolaterie ve Güleryüzlü Kuyumculuk.

 

HARİKA KANATLAR: DÜNYA TURU FİLMİ VİZYONDA

Bilimsel araştırma denizaltısı "Virgül", "Dünyanın Merkezine Yolculuk" adlı bilim kurgu romanının büyük bir hayranıdır. Jeolog olan amcası "Demir Taş" ile deniz tabanındaki gizemli maddeleri incelemek için yola çıkar. Ancak, kazara bir mağara labirentine çekilerek Mariana Çukuru'na derinlemesine dalar ve dünyanın merkezinde hayal edilemeyecek bir su altı keşfine başlar, devasa bilinmeyen bir dünyaya doğru yol alır.

Çerkezköy Sinema Center’da 11:00, 13:00, 15:00 ve 17:00 seanslarıyla beyazperdede yer alan film sevimli izleyicilerini bekliyor.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —