Gülşah GÜLKAN


BU HAFTA SEÇTİKLERİM...

KARA KUTU


Sıcak bir temmuz gününden herkese merhaba. Basite indirgeyerek sıcak diyorum ama biliyorum ki hepimiz evlerimizde sıcaktan adeta kavrulduk, hatta birçoğumuz eminim gece uyku bile uyuyamıyor.

Neyse ki bu sıcaklara birkaç günlüğüne de olsa ara verebileceğim için çok mutluyum. Bu hafta sonu çocukluk arkadaşlarımdan biriyle çok uzun zamandır merak ettiğim ve görmek istediğim Seferihisar’a üç günlük bir seyahatim olacak. Döndüğümde mutlaka sizinle ilgimi çeken mekanları ve lokasyonları paylaşacağım fakat bu hafta bizim buralarda ne var haydi hep beraber bakalım.

NETFLİX GEÇMİŞ DOSYALARA IŞIK TUTUYOR

Geçtiğimiz hafta sonu Netflix’te Cinayet Vakaları serisine başladım ve deyim neredeyse bir nefeste bitirdim. 1990’larda ve 2000’lerin başında Amerika’da işlenen cinayetleri o dönem vakaları inceleyen dedektifler ve maktullerin yakınlarının yer aldığı bir belgesel tadında sunan Netflix, kelimenin tam anlamıyla cinayet vakalarına ışık tutuyor. Cinayet Vakaları: New York ve Cinayet Vakaları: Los Angeles olarak iki sezon ve 11 bölümden oluşan seri, gerçek öykülere dayandığı için her ne kadar insanın içinin burkulmasına sebep olsa da hikayeleri ve cinayetlerin çözülme yöntemleriyle oldukça sürükleyici bir yapım.

 

THE BEAR YENİ SEZONUYLA KARŞINIZDA

Büyük bir beğeni ve heyecanla izlenen The Bear, üçüncü sezonuyla bugünlerde yayında.

Dizinin ilk sezonu ünlü ve başarılı bir şef olmak için New York’a giden Carmen “Carmy” Berzatto’nun, abisinin ölümü üzerine onun işlettiği The Beef adlı lokantanın işletmeciliğini üstlenmek üzere Chicago’ya dönmesini anlatıyordu. İkinci sezon ise sıvaları dökülen, menüsünde sandviç dışında başka bir şey olmayan The Beef’in havalı menüsü, aydınlatması ve ambalajlanmış dış görüntüsüyle The Bear’e dönüşmesini anlatıyordu. Dizinin üçüncü sezonu ise mutfağın buzdolabında kilitli kalıp, geçirdiği anksiyete krizi sonucu “Kuzen” Richie’ye ve sevgilisi Claire’ye demediğini bırakmayan Carmen’in The Bear’de yaşadıklarını merkeze alıyor.

Bol bol yemek, aile, angarya işin eziyeti, aciliyet duygusu'nun güzelliği ve dik kaygan inişleri izlerken deneyimleyebileceğiniz The Bear dizisini Disney+’ta izleyebilirsiniz.

 

 

DEADPOOL & WOLVERİNE FİLMİ TÜM İHTİŞAMIYLA VİZYONDA

Deadpool & Wolverine filminde kahramanlar yeni maceralarla geri dönüyor. Ryan Reynolds’ın Wade Wilson’ı ve Hugh Jackman’ın Wolverine’i Deadpool & Wolverine filminde buluşuyor. Film, iki kahramanın evreni kurtarmak için bir araya gelmelerini ve Emma Corrin’in kötü karakteri Cassandra Nova’ya karşı mücadele etmelerini konu ediniyor. Reynolds ve Jackman, doğdukları karakterlere yeniden hayat vererek izleyicilere eşsiz bir deneyim sunuyor. Jackman’ın Wolverine çizgi romanlarındaki sarı taytı giymesi, nostaljik bir şölen yaratıyor. Reynolds ve Jackman’ın dostluğu, filme özel bir dinamizm katıyor. Deadpool & Wolverine filmi, Marvel Sinematik Evreni’nde aksiyon dolu sahneleri ve esprili diyaloglarıyla izleyicileri kendine hayran bırakacak.

Film; 11:45, 14:30, 17:25 ve 20:00 seanslarıyla Çerkezköy Sinema Center’da izleyicisiyle buluşacak.