Gülşah GÜLKAN


BENİM FAVORİM EYLÜL VE EKİM AYLARI…

ŞEHİR AJANDASI


Neredeyse sıcaklardan süblimleşmek üzere olduğumuz bugünlerde bir yandan yazı nasıl yıl boyunca sabırsızlıkla beklediğimizi hatırlıyor ama bir yandan da ne olursa olsun güz insanı olduğumu biliyorum. Evet; karpuz, limonata, yoğurtlu hafif yemekler, deniz, kum, güneş ve tatil her ne kadar güzelse de yazın büyük bir kısmını evde sıcaklarla boğuşurken geçirdiğimizi düşününce de güzelim sonbahar mevsimini haksızlık ettiğimizi düşünüyorum. Ne yaz ne kış; ne aşırı sıcak ne de aşırı soğuk. Benim favorilerim her şeyin usulca ve kusursuzca dengede olduğu eylül ve ekim ayları… 

Bu arada daha önce yeni çıkan yapımları izlerken bir yandan kült olan dizi ve filmleri de ara ara izlemeye çalıştığımı size daha önce söylemiştim. Şu sıralar 1989 yapımı 9 sezonluk ve izlendiği dönemde adından oldukça söz ettiren Seinfeld dizisine başladım, biliyorum çok geç kaldım çoktan izlemiş olmalıydım ama kısmet bugüneymiş. Ne demişler; geç olsun güç olmasın.

 

ZEYTİN AĞACI YİNE TEK SEFERDE İZLEMELİK

İlk sezonu iki yıl önce yayınlanan ve tabiri caizse tadı damağımızda kalan Zeytin Ağacı nihayet ikinci sezonuyla geri geldi. Tuba Büyüküstün, Murat Boz, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz, Fırat Tanış ve Serkan Altunorak gibi ünlü oyuncuları bir araya getiren yapım; ikinci sezonuyla da renkleri, havası ve sıcacık iklimiyle kalbimizi çalan Ayvalık’ta geçiyor.

Aile dizimi, alternatif tıp tedavileri ve tüm bunların insanın bugün var olduğu kişiyi yaratmasındaki yolculuğa tanıklık ettiğimiz Zeytin Ağacı dizisi 8 bölümlük sezonuyla Netflix’te yayınlanıyor. Ayvalık’a gelerek yeni bir hayata başlayan Ada, Leyla ve Sevgi’nin hayatlarına ve onların yaşadıklarına odaklanan romantik & dram türündeki diziyi yayınlanmasının üzerinden 24 saat geçmeden büyük bir merakla izlediğimi de ayrıca belirtmiş olayım.

 

ZAMANSIZ YÖNETMEN: WİM WENDERS

Yeni nesil onu her ne kadar 2023’e damga vuran filmi Perfect Days ile tanısa da ben Wim Wenders’i Paris, Texas filmiyle tanıdım ve sevdim.

Çok uzun zaman önce izlediğim bu filmi geçtiğimiz günlerde tekrar izleme fırsatım oldu ve sanırım bu son zamanlarda kendim için yaptığım en iyi şeylerden biriydi.

Hikayesi, karakterleri ve diyaloglarıyla bugün bile su gibi akıp giden ve beğeniyle izlenen Paris, Texas filmi Mubi’de yayında. Keyifli bir 2,5 saat geçirmek isteyen herkese seve seve öneririm.

 

BENİ AY’A UÇUR VİZYONDA

Beni Ay'a Uçur, NASA'nın riskli Ay'a iniş görevinin ters gitmesi olasılığına karşı sahte bir Ay'a iniş videosu hazırlanması sırasında yaşananları konu ediniyor.

NASA'nın tarihi aya inişinin riskli zemininde geçen romantik komedi filmde, NASA'nın kamuoyundaki imajını düzeltmek için getirilen pazarlama harikası Kelly Jones, fırlatma direktörü Cole Davis'in zaten zor olan görevini alt üst eder. İşler sarpa sarınca, görevin başarısız olamayacak kadar önemli olduğunu düşünen Başkan, Jones'a destek olarak sahte bir aya iniş düzenlemesi talimatı verilir ve geri sayım gerçekten başlar...

Başarılı oyuncular Scarlett Johansson ve Channing Tatum’ı başrolde buluşturan Beni Ay’a Uçur filmi 11:00, 14:00, 17:00 ve 19:30 seanslarıyla Çerkezköy Sinema Center’da sinema severleri bekliyor.