Gülşah GÜLKAN


ARTIK KANIM DONUYOR!

ŞEHİR AJANDASI


Ne kadar iyi olunabilirse o kadar iyi olabildiğimiz bir haftadan herkese merhaba. Son zamanlarda yaşananlar emimin benim gibi sizin de kanınızı donduruyordur. Her defasında burası dünya desem de yapılan her kötülüğü gördükçe şaşırıyorum ve kanım donuyor. Kadınlarımızı, çocuklarımızı ve hayvanlarımızı nasıl koruyacağız inanın aklım almıyor. Her defasında bu insan demek dahi istemediğim yaratıkların bu kadar kötü olabilmeyi nasıl becerebildiklerini anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum. Sanırım asla da anlayamayacağım…

HANIM FİLMİ SEVGİNİN BİR YERLERDE HALA VAR OLDUĞUNU YENİDEN HATIRLATIYOR

Size daha önce Mubi’nin içeriklerini fazlasıyla beğendiğimi buradan yazmıştım. Diğer platformlara göre sanatsal ve niteliği fazla yapımları daha çok yayınlıyorlar. Elimden geldikçe takip etmeye çalıştığım platformda geçtiğimiz günlerde Halit Refiğ'in yönettiği 1988 yapımı Hanım filmini izledim. Hayranı olduğum usta oyuncu Yıldız Kenter ve Eşref Kolçak’ı bir araya getiren film aynı zamanda Halit Refiğ’e bu filmi ile 26. Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülünü kazandırmış.

Özellikle sevgiye; kadına, çocuğa ve hayvana merhamete en çok ihtiyacımız olan bu günlerde böylesine güzel işlenmiş bir film izlemek ruhuma inanılmaz iyi geldi. Keşke herkes Olcay Hanım kadar vicdanlı ve iyi niyetli olabilse. O zaman dünya çok daha güzel bir yer olurdu şüphesiz…

GERÇEKTEN BENİ DUYUYOR MUSUN KİTABI BAMBAŞKA PENCERELER AÇIYOR

Ediz doğduğundan beri çocuk gelişimi ve psikolojisiyle ilgili birçok kitap ve makale okudum. Çünkü Ediz’de daha önce yapmadığı veya aniden gelişen bir davranış ya da düşünce gördüğümde bir anne olarak haliyle çok endişeleniyorum ve içgüdülerimin yanı sıra konuyla ilgili profesyonel otoritelerin fikirlerine başvuruyorum.

Leyla Navaro’nun ‘’Gerçekten Beni Duyuyor Musun?’’ kitabına da yine böyle hissettiğim anlardan birinde bir arkadaşımın tavsiyesiyle başladım. Halihazırda çocuk psikoloğu olan Leyla Navaro hem annelerin hem de babaların çocuklarıyla kurması gereken iletişime odaklanarak empati duygusunu öne çıkartıyor ve çocuğunuza kızdığınız zamanlarda kendinizi onların yerine koymanız gerektiğini somut örneklerle açıklıyor. Çocukların psikolojik gelişimini bildiğimiz tavsiyelerin dışında farklı bir bakış açısıyla değerlendiren Leyla Navaro, anne ve babada çocuğun gelişim sürecine dair yeni bir ufuk açıyor.

CESUR PANDA GÖREVİMİZ AFRİKA BEYAZ PERDEDE 

Cesur Panda Görevimiz Afrika, kaçırılan arkadaşını bulmak için macera dolu bir yolculuğa çıkan bir pandanın hikayesini konu ediyor. Panda Ping, bir bebek ejderha olan Jielong’a bakarken onun evden kaçırılması ile büyük bir paniğe kapılır. Bu durumun pandalar ve ejderhalar arasındaki dostluğu sonsuza dek lanetleyebileceğini düşünen Ping vakit kaybetmeden harekete geçmeye karar verir. Ebeveynleri dönmeden önce Jielong’u bulmak için ilk kez ormanından çıkarak büyük ve korkutucu dünyaya yolculuğa çıkar. Yolculuk sırasında bilge bir orangutan olan Xing Xing ve Jielong’un kaçırılmasından Aslan Kral Ade’in sorumlu olduğunu keşfetmesine yardımcı olan hayvanlarla tanışır. Ping ve yeni arkadaşları, Aslan Kral Ade ve ordusunun elinde bulunan Jielong’u kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Cesur Panda Görevimiz Afrika filmi 13:00, 15:00, 17:00 ve 19:00 seanslarıyla Çerkezköy Sinema Center’da minik izleyicilerini bekliyor.