Gülşah GÜLKAN

Tarih: 24.09.2024 02:09

YAZA VEDA ETTİK!

Facebook Twitter Linked-in

Tam da sevdiğim gibi ne sıcak ne de soğuk, insana huzur veren bir sonbahar gününden herkese merhaba. Eylül ayı bitmek üzere, bu durum beni her ne kadar üzse de sonbahar aşığı bir insan olarak havaların serinlemesini ve hırka mevsiminin gelişini bayramlarla kutluyorum.

Geçtiğimiz hafta size buradan hafta sonunda yaza veda temalı bir etkinlikte olacağımı söylemiştim hatırlayacağınız üzere. Zaman zaman burada lafı geçse de tekrar söylemiş olayım; ben İstanbul’da bir iletişim ajansına bağlı olarak çalışıyorum ve işimle alakalı olarak da çok fazla etkinlikte bulunma şansım oluyor. Re-balance da bunlardan biriydi ve hayatımın en güzel hafta sonlarından birini geçirdim desem abartmış olmam sanırım.

İletişim faaliyetlerini yürüttüğümüz Avantgarde Collection’ın otellerden biri olan Avantgarde Refined Yalıkavak’ta nefes ve yoga eğitmeni Burcu Babayiğit öncülüğünde inanılmaz bir etkinlik gerçekleştirdik. Sanat terapisi, ses banyosu, sabah yogası ve ayurveda beslenmeden oluşan 2 günlük etkinlikte yenilendim diyebilirim. Bir de Ege’nin enfes manzarası ve sakinliği etkinliğe eşlik edince kendime mola verebildiğim unutamayacağım bir 2 gün oldu. Aynı zamanda kendi ruh sağlığım için bu gibi molalara dönem dönem hayatımda yer vermem gerektiğine fazlasıyla ikna oldum, mutlaka size de öneririm.

 

 

YABANCI KUCAK’I OKUMAYA NASIL BAŞLADIM?

Çağdaş İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden, Man Booker Ödüllü yazar Ian McEwan’ın Yabancı Kucak kitabıyla bundan birkaç hafta önce İstanbul Modern sonrası İstiklal Caddesi’nde müdavimi olduğum Yapı Kredi Yayınları’nda satış danışmanının önerisiyle tanıştım. Sıkı bir kitap okuyucusuyum diyebilirim, stantta kendime satın almak için kitap bakarken son derece güler yüzlü ve pozitif enerjili satış danışmanı Feyza yanıma gelerek aldığım kitaplara istinaden bana bir kitap önermek istediğini söyledi ve Yabancı Kucak’ı gösterdi. Tabii ki seve seve satın aldım, beni besleyen ve bana bir şeyler katan insanlara her zaman hayran olmuşumdur. Ayrıca kitapçılarda bu kadar donanımlı ve yol gösterici danışmanların olması beni çok mutlu etti, söylemeden edemeyeceğim.

Yabancı Kucak’ta Mary ve Colin adlı bir İngiliz çiftinin Venedik'te tatilde iken Robert ve Caroline çifti ile karşılaşmasının ardından meydana gelen olaylar okuyucuyu sıkmayan oldukça yalın bir dille anlatılıyor. Kısa sürede ve sıkılmadan farklı bir hikaye okumak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

KÖPEKLER FİRARDA VİZYONDA 

Köpekler Firarda filmi; yanlışlıkla girdiği tiyatroda tanıştığı yeni arkadaşlarıyla bir serüvene atılan sokak köpeği Samson'un hikâyesini anlatıyor.

Samson adında bir köpek, bir gün şehirde dolaşırken yanlışlıkla kocaman bir tiyatroya, yani Metropolitan Opera’ya giriyor. Samson, biraz tembel ama çok meraklı bir sokak köpeği. İçeride dolaşırken, Margot adında kocaman, pofuduk bir köpekle tanışıyor. Margot, tiyatronun en önemli dansçısının köpeği ve harika danslar ediyor fakat bu esnada tiyatronun en önemli gösterisi için hazırlanan kocaman bir taç kayboluyor. Samson, Margot ve arkadaşları hemen bu işi çözmek için kahraman köpekler olarak işe koyuluyorlar.

12:00, 14:00, 16:00 ve 18:00 seanslarıyla Çerkezköy Sinema Center’da gösterime girecek Köpekler Firarda filmi minik izleyicilerini bekliyor.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —