Gülşah GÜLKAN


BİR HIDIRELLEZ'İ DAHA GERİDE BIRAKTIK

ŞEHİR AJANDASI


Bu yıl da Hıdırellez’i geride bıraktık. Dilekler diledik, dileklerimizi gül ağacının dibine ektik ve sonra gerçekleşmesi için de denize attık. Ülkenin birçok yerinde farklı ritüellerle kutlanan ve baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez nasıl ve ne şekilde kutlanırsa kutlansın hepimizin ortak dileği belli; sağlıkla, huzurla, mutlulukla ve sevdiklerimizle yan yana olmak.

Hazır baharın gelişinden söz etmişken civar belediyeler de havaların ısınmasıyla açık hava ve doğa etkinliklerine tam sürat başladı. Bakalım bizi bu hafta nasıl ve hangi etkinlikler bekliyor?

KAPAKLI BELEDİYESİ SİZİ DOĞAYLA İÇ İÇE OLMAYA DAVET EDİYOR

Kapaklı Belediyesi, sakinlerinin mis gibi doğa havası alabilecekleri keyifli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 16-55 yaş arasında yer alan kişilerin başvurabileceği doğa yürüyüşü 18 Mayıs Cumartesi günü saat 08.30’da Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu önündeki buluşmayla başlıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleşecek doğa yürüyüşünün rotası ise Kıyıköy Castro Malatra Koyu.

10 km’lik parkurun yürüneceği doğa gezisine www.kapakli.bel.tr adresinden başvurabilirsiniz.

KÜÇÜK PRENS KARLAR ÜLKESİ FİLMİ MİNİK İZLEYİCİLERİNİ BELİYOR

Küçük Prens Karlar Ülkesi, maceracı küçük bir çocuğun gerçek bir kahramana dönüşmesini konu ediniyor.

Maceracı ruhlu bir çocuk olan Grisha, zengin kontun oğlunun yerine geçmeye zorlanır ve İsviçre seferine gönderilir. Çıktığı yolculukta heyecan verici maceralara ve önemli olaylara karışır. Kahramanımız kaderin garip bir cilvesi sonucu çıktığı yolculukta kendisini İsviçre Alpleri’ndeki ünlü seferinin ortasında efsanevi Rus komutan Alexander Suvorov’un emrinde hizmet ederken bulur.

11.00, 12.45, 14.30 ve 16.15 seanslarıyla Çerkezköy Sinema Center’da gösterime giren Küçük Prens Karlar Ülkesi filmi bu heyecana ortak olmak isteyen tüm çocukları bekliyor.

PİKAP PERFORMANS’LA ZAMAN YOLCULUĞU

Çorlu Pikap Performans Sahne 90’lar Türkçe Pop Müzik Partisi ile sizi yıllar öncesine ve her şeyin daha kıymetli olduğu 90’lı yıllara götürüyor. 10 Mayıs Cuma 20.30’da gerçekleşecek konserin 18 yaş sınırı bulunuyor. 

Burak Kut, Tarkan, Kenan Doğulu, Sezen Aksu, Tayfun, Mustafa Sandal gibi 90’lı yıllara damgasına vurmuş sanatçıların dillere pelesenk olmuş şarkılarıyla eğlenmek isteyen ve o yılları özleyen herkes bu keyifli etkinliğe davetli.