BUGÜN İŞÇİ BAYRAMI

BUGÜN İŞÇİ BAYRAMI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nü Türkiye`nin en büyük işçi konfederasyonlarından Türk-İş, Kocaeli`nde İzmit Milli İrade Meydanı`nda düzenlenecek etkinliklerle kutlayacak.

Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Bir başka ifade ile İşçi Bayramı. Türkiye`nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olan Türk-İş Konfederasyonu`nun 1 Mayıs etkinlikleri Kocaeli`nde yapılacağı bildirildi.

Türk- İş Konfederasyonu?na bağlı sendikalar  İzmit  Milli İrade Meydanı?nda kutlayacaklarını  belirten Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,  1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına  çeşitli fabrikalarda çalışan Türk Metal Sendikası üyelerinden bin 300 kişinin Kocaeli`ndeki kutlamalara katılacağını bildirdi.

EMEK İÇİN MEYDANLARDAYIZ

Koçak, "Emeğin Bayramı, tüm emekçilerimize kutlu olsun. Her zaman olduğu gibi bu 1 Mayıs?ta da taleplerimizi haykırmak, sorunlarımızı dile getirmek, sesimizi daha güçlü bir şekilde duyurmak için alanlarda olacağız. Kıdem tazminatı hakkımızı korumak için,vergide yaşanan adaletsizlikleri dile getirmek, adil bir vergi düzeni talep etmek için, taşeronda  ayrımcılık yapılmaması için, emeklilikte yaşa takılmamak için, ekonomik krizin bedelini ödememek için, 
zorunlu bireysel emeklilik dayatmasına engel olmak için, hak için, adalet için, alın terimizin karşılığını almak için alanlardayız."dedi.



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM