YÜCER: TEKİRDAĞ’I EN YAŞANABİLİR İL YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM!

YÜCER: TEKİRDAĞ’I EN YAŞANABİLİR İL YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM!

4 dönem Tekirdağ Milletvekilliği yaptıktan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayan Candan Yüceer, çoşkulu bir kalabalıkla birlikte start verdi.

Candan Yüceer gövde gösterisiyle birlikte aday adaylığını ilan etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayan Candan Yüceer, “Tekirdağ’ı en yaşanabilir il yapmak için yola çıktım.” dedi.

Bugün CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nın önünde kurulan platformda yoğun bir kalabalık partili ve vatandaşın desteği ile birlikte kürsüye çıkan eski milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıkladı. Yüceer, “!Yıllardır bu sokaklarda, meydanlarda, alanlarda, köylerde her yerde hep beraberiz. Acımızı, sevincimizi, umudumuzu paylaşıyoruz. Ne mutlu bize ki yan yana omuz omuza yine bir aradayız. Bugün hayatımın en heyecanlı günlerinden biri. Hem iş hayatımda, hem siyasette çokça tecrübe edinmiş olsam da. Bugün hissettiğim kıvanç, gurur heyecan. Şimdikilerden çok yüksek.”dedi.

BEN DE TEKİRDAĞ’A BENZİYORUM

Uzun bir konuşma yapan Yüceer, eşi ve iki oğluyla birlikte halkın önüne çıkarken, sık sık sloganlarla konuşması kesildi. Yüceer, Tekirdağ vurgusu yaptığı konuşmasında, şunları dedi: “Bu güzel kentte çalışıp çabalayan, ailesini kuran, çocuklarını büyüten.  İki oğlumu burada büyüttüm. Nice emekler vermiş, hayatınızın bir parçası olmuş biri olarak buradayım. Tekirdağ’da yaşamanın, Tekirdağlı olmanın en belirgin sonucu yüksek bir aidiyet duygusu. Edip Cansever bir şiirinde ‘İnsan yaşadığı yere benzer. Yaşadığı yerin toprağına yaşadığı yerin suyuna. Suyunda yüzen balığa. Toprağını iten çiçeğe. Dağlarının tepelerinin, dumanlı eğimine’ der ya… Ben de Tekirdağ’a benziyorum. Uzun seyahatlerden döndüğümde, milletvekilliğinde Ankara’dan döndüğümde, bu topraklara ayağımı bastığımda huzur burada diyorum. Benim için huzuru anlatır Tekirdağ. Sevgidir, sıcaklıktır, güven duygusudur. Tekirdağ yıllar içinde benim sevdam oldu. Acısı acım, derdi derdim. Başarısı başarım oldu. Tekirdağ benim evim, Tekirdağ benim yuvam. Bir kadın bir anne hassasiyetiyle, evimin hakkını hukukunu korumak ve bir milletvekili olarak sizlerin verdiği oylara layık olmak için canla başla çalıştım. Her platformda Tekirdağ’ın gür sesi olmaya çalıştım.”

“TEKİRDAĞLILAR DAHA İYİSİNİ DAHA GÜZELİNİ HAK EDİYOR”

Milletvekilliği döneminde TBMM kürsüsünden Tekirdağ’ın haklarını sonuna kadar savunduğunu dile getiren Yüceer, “İyi günde de kötü günde de buradaydım. Ve şimdi de buradayım. Ayçiçeği bahçelerinin, kanola tarlalarının sarıya boyadığı o verimli topraklarıyla masmavi bir denizi, yaz kış solmayan bahçeleriyle ormanlarıyla eşsiz doğal ve tarihi mirasıyla ulusal ve uluslararası piyasaya üretim yapan 3 binin üzerinde faaliyet gösteren firmasıyla, bir tarafta tarım emekçisiyle bir tarafta sanayi emekçisiyle Tekirdağ bir emek kenti. Sevgili hemşerilerim Tekirdağ Türkiye’nin gözbebeği olmayı hak eden bir şehir. Her türlü zorluğa rağmen üreten vergisini veren bir şehir. Ama bir taraftan baktığınızda da bunun karşılığını yatırım olarak alamayan bir şehir. Burada şüphesiz Tekirdağ’ımıza, Tekirdağlı hemşerilerimize bir haksızlık söz konusu. Tekirdağ daha fazla bir hizmeti, Tekirdağ daha yaşanabilir bir kenti, Tekirdağ daha iyi bir geleceği hak ediyor. Tekirdağlılar daha iyisini daha güzelini hak ediyor.” diye konuştu.

“Bir hayalim var. Havasıyla suyuyla sorunsuz. Hemşerilerimin candan kucaklaştığı, toplu taşımada, kentleşmede daha iyiye gitmiş. Gençlerin ve kadınların daha mutlu olduğu. Örnek belediyeciliği uygulayan. Daha yaşanabilir bir Tekirdağ olduğumuza dair bir hayalim var.” Diyerek sözlerini sürdüren Yüceer, şunları kaydetti:”Ve bir inancım var. En güzelini yapacağımıza. Sizlerle el ele, kol kola, omuz omuza verdiğimizde her zorluğu yeneceğimize. Birlikte en güzelini yapacağımıza, her kademede katılım sağlayacağımıza, Tekirdağ’da sosyal belediyeciliği ayağı kaldıracağımıza dair bir umudum var. Onun için buradayım. Tekirdağ’ın geleceğine dair büyük bir umut ve heyecanla Tekirdağ’ı en yaşanabilir il yapmak amacıyla çıkıyoruz bu yola.”

“O TEMELLER ÜZERİNE BÜYÜK BİR GELECEK KOŞUSUNA BAŞLAYACAĞIZ”

Mevcut Başkan Kadir Albayrak’a teşekkür ederek sözlerini sürdüren Yüceer, “Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanımız 10 yıldır hizmetleriyle, ilimizi, şehrimizi çok önemli bir yere taşıdı. Çok sağlam temeller attı. Bizler o temeller üzerine büyük bir geleceğin koşusuna başlayacağız. Bu büyük gelecek koşusudur. Tekirdağ’ı Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında, lider kent yapmak için yola çıkıyoruz. Bu bir bayrak ve hizmet yarışıdır. Bayrağımızı en ileriye taşıyacağız. Çocuklarımız ‘ne mutlu ki Tekirdağ var’ desinler istiyorum. Kadınlar, ‘İyi ki burada yaşıyorum’ desinler. Gençlerimiz, ‘Tekirdağ bana gelecek oldu’ desinler. Yaşlılarımız, ‘Huzurluyum burada çok şükür’ desinler istiyorum. Artık yuvamda, icraatçı makamda, mutfağımda şehrime hizmet etmek istiyorum. Tekirdağ’ın hak ettiğini alabilmesi için, hemşerilerimin yüzünün gülmesi. Layık olduğu insanca yaşayabilmesi amacıyla, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adayım.”dedi.

HERKESE CANDAN OLMAK ÜZERE ADAYIM!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını ilan eden Candan Yüceer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ayrı gayrı olmadan herkesin başkanı olmak üzere adayım. Herkese ‘Candan’ olmak üzere adayım. Sadece bir makama değil. Bir köklü değişime, büyük bir enerjinin ortaya çıkarılmasına, yeni bir yönetim anlayışına, kentimi kazandırmaya, bu güzel kenti, bir adım değil koşar adım geleceğe taşımaya adayım. Tekirdağlı çiftçinin, işçinin, gençlerin, çocukların, kadınların başkanı olmaya adayım. Tekirdağ’ımızın bütün kaynaklarını, güzelliklerini halkımızın hizmetine sunmak için adayım. Samimi, güler yüzlü, dürüst, şeffaf, katılımcı, adil bir yönetim için adayım. Bizim önceliğimiz Tekir dağımızı yüceltmek için adayım. Daha iyi yarınlar kurmak için adayım. Türkiye’de yerel yöneticilikte Tekirdağ’ı bir örnek, parmakla gösterilen bir başarı hikayesine çevirmek için adayım. Sürdürülebilir çevreci, sosya ekonomiyi, gözlemleyen çağırımızın teknolojisini ve yeniliklere hazır bir yönetim için adayım. Tarımın yanında, turizmde kentimizi planlayacak ve şehrimizi bu alanlarda marka şehir yapmak için adayım. İlçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve işin uzmanı kadrolarımız, bilim insanlarıyla uyumlu çalışarak, en iyi hızlı hizmet için adayım. Sağlıklı bir kent için ivedi bir şekilde alt üst yapılarımızı deprem tehdidinden kurtaracak çalışmalar yapmak deprem ve diğer afetler noktasında, hazır bir kent yapmak için adayım. 6 bin 219 kilometrekarelik alanın her adımında ne yapılacağını biliyorum. Size candan hizmet etmeye geliyorum. Hemşerilerim bana güvenip ‘haydi candan başkan dedikten sonra bu yol bize onur verir.”

12-0 YAPMAYA HAZIR MISINIZ?

Yüceer sözlerini şöyle tamamladı: “Geçtiğimiz yerel seçimlerde 4 belediyemizi kaybettik. Tabi bize yine 12-0 yapmak yakışırdı. Partimizin ve bizlerin bu yerel seçimlerde hedefi bellidir. Bize yeniden 12-0 yapmak için yola çıkıyoruz. Hedefimiz Süleymanpaşa’yı, hedefimiz Kapaklı’yı, hedefimiz Marmaraereğlisi’ni, hedefimiz Hayrabolu’yu yeniden kazanmaktır. Tekirdağ’da yeniden 12-0 hikayesini yazmaya hazır mısınız? Ne karşımızdaki ittifak ne yıpratma çabaları, bizim bu hedefimizden döndürmez. Kazanan Tekirdağ olacak, biz olacağız, Tekirdağlı olacak. Tekirdağ’da bunu görüyorum. Tekirdağ’a ne lazım. Candan bir başkan lazım. İşte o da burada.”

 



KAPAKLI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI TAMAMLADI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK