YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI ÇERKEZKÖY’DE FEN LİSESİ’NİN BAŞARISI

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI ÇERKEZKÖY’DE FEN LİSESİ’NİN BAŞARISI

YKS Sınavlarına giren öğrencilerden üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşenleri Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz açıkladı.

Çerkezköy’den YKS Sınavlarına giren öğrencilerden üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşenleri Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz açıkladı. Tablonun gurur verici olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Danışmaz, Çerkezköy’ün YKS birincileri Boğaziçi ve ODTÜ gibi seçkin üniversiteleri tercih etti.

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları, açıklandı. Çerkezköy’de sınava giren öğrencilerden üniversitelerin çeşitli bölümlerine giren öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz açıkladı. Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin başarısı dikkat çekti. 41 öğrenci çeşitli fakültelere yüksek puanlarla girerken, Çerkezköy’deki genel durum ise şöyle oluştu. 20 öğrenci Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan üniversitelerin TIP Fakültesi’ne yerleşirken, 65 öğrenci mühendislik ve mimarlık, 10 öğrenci de hukuk fakültelerine yerleşti.
Çerkezköy’de YKS’ye giren başarılı öğrenciler Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine yerleşti. Bu kapsamda 20 öğrenci TIP Fakültesi, 10 öğrenci Diş Hekimliği Fakültesi, 6 öğrenci Eczacılık, 10 öğrenci hukuk, 65 öğrenci Mimarlık ve Mühendislik bölümüne yerleşirken, 5 öğrenci Boğaziçi Üniversitesi, 3 öğrenci Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 3 öğrenci İstanbul Teknik Üniversitesi ve 7 öğrenci de Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazandığı belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, YKS’da başarı gösteren öğrencileri kutladı.