Politika

Politika Haberleri

YILLAR GEÇTİ O VAZGEÇMEDİ!

YILLAR GEÇTİ O VAZGEÇMEDİ!

Çerkezköy’de yeşil alanın, ticari ve konut alanına çevrilmesine İlçe Başkanlığı döneminde karşı çıkan ve dava açan Mustafa Ordu, Danıştay ve Bölge İdare Mahkemesi kararlarının uygulanmasını bekliyor.

Çerkezköy Belediyesi tarafından yıllar önce, yeşil alan olmaktan çıkartılıp, konut ve ticaret alanı olarak imar düzenlemesi yapılan 1445 ve 1446 ada hakkında açıklamalarda bulunan dönemin MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, bu uğurda 57 arkadaşının siyasi ikbalini feda ettiğini belirterek, “Bu işin peşini bırakmayacağım.”dedi.

Çerkezköy’de Belediye Başkanı Ali Ertem döneminde imar düzenlemesi yapılan ancak Vahap Akay döneminde de Danıştay ve Bölge İdare Mahkemesi kararlarının uygulanmadığını savunan Mustafa Ordu, 1445-1446 ada hakkında açıklamalarda bulundu.  Söz konusu imar düzenlemesine ilişkin Danıştay 6. Dairesinin ‘imar düzenlemesine yönelik iptal’ kararı olduğunu hatırlatan Mustafa Ordu,  “1445-1446 Ada dönemin belediyesi tarafından yanlış uygulamayla yeşil alandan çıkarıldı. Biz o gün ki yönetimimizle beraber kararın yanlış olduğunu yaptığımız açıklamalarla belirtmiştik. Fakat ne vatandaşı, ne o gün siyaset yapanları, ne de o günkü belediyeleri temsil edenlere inanmak istemediler. Ama Danıştay’ın vermiş olduğu karar ve tekrar ve Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne göndermiş olduğu karar ile 28.09.2022 tarihli mahkemenin belediyeye göndermiş olduğu karar 1445-1446 adaların eski haline dönmesi oldu. Fakat ne hikmetse şu an ki belediyeyi temsil edenlerde tekrar itirazda bulundular. Bu sefer Danıştay 8. dairesi itirazları da reddetti. O yer eski haline dönmesi gerektiğini söylemiştir.”diye konuştu.

Açıklamasını ilginç bir örnekle sürdüren Mustafa Ordu şunları kaydetti: “Biz bu işe büyük emek verdik, bedel ödedik. Bu iş de büyük rant olduğu için benim bu konuda bazı sezgilerim var. Belediye, yeni bir düzenlemeye kalkışmış. Tabi ancak ben burada mücadele ediyorum. Her ne pahasına olursa olsun eski halinden bir nokta dahi kaldırılırsa tekrar sonuna kadar itirazımı yaparım. Azerbaycan Karabağ’ı çok daha kolay aldı. Ben ve arkadaşlarım beraber bu iş için çok zorluk çektik. 57 tane arkadaşımın siyasi geleceğine bu iş maloldu. 57 arkadaşımızı kurban verdik. Bunun için arkadaşlarımdan özür diliyorum. Yaptığımız demek ki doğrudur. Danıştay’ın 6 ve 8. daireleri bizim yolumuzun doğru olduğunu onaylamıştır. Bundan dolayı belediyenin şu an yapmış olduğu işlemlerin 2000 ve daha önceki tarihlerdeki yerin imar durumuna uygun gelmesi ve yeşil alana dönüştürülüp Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki insanların hizmetine sunulması gerekiyor.” 

“BEN KONUŞURSAM SOKAĞA ÇIKAMAZLAR”

Basın açıklamasının sonunda CHP yönetimine yönelik bir tepki gösteren Mustafa Ordu; “Benim kulağıma geliyor. Mustafa Ordu da kim? O bir şey yapamaz, edemez. Şimdi görüyoruz ki Mustafa Ordu haklıymış. Bunu ben demiyorum, Danıştay diyor. Biz bedel ödedik, bedeller ödedik. Kimse benim, senin diye kalkıp konuşmasın. CHP’lilerin bazı konuşmaları var. Ama ben konuşursam sokakta dolaşamazlar. CHP yetkililerine söylüyorum. Konuşmasınlar, işlerini yapsınlar, takip etsinler. Benim kim olduğumu sorgulayanlar belediyeden ağlayarak gittiler. Mart ayı yaklaşıyor. CHP’lilerde ağlayarak belediyeden gitmesinler.” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: YILLAR GEÇTİ VAZGEÇMEDİ!

DEVA PARTİLİ AVŞAR: MANEVİ ÖZLEMLER YERİNİ MADDİ KAYGILARA BIRAKTI!

TEKİRDAĞ’DA EMEĞİN “ÖZEL” GÜNÜ

CHP LİDERİ ÖZEL’İN İLK DURAĞI ÇERKEZKÖY OLDU

AK PARTİLİ AZBAY HEM KUTLADI HEM DE UYARDI

CANDAN BAŞKAN’DAN KARNE MESAJI