Tarih: 27.02.2019 08:46

YARIN SONA ERİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanlığı?na vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu?na (SGK) ödenmesi gereken prim borçları ile trafik cezası, emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi (MTV),öğrenim kredileri gibi borçlardan kurtulmak için 28 Şubat 2019 tarihi son gün.

 Geçen yıl mayıs ayında çıkartılan kanun uyarınca borçlarını yapılandırdığı halde yükümlülüklerini yerine getiremeyenlere tanınan fırsattan yararlanmak için son gün yarın. İlk iki taksiti 28 Şubat?a kadar ödemeyenler, yapılandırma haklarını kaybedecek.

Geçen yıl mayıs ayında çıkartılan 7143 sayılı torba kanunla, vergi ve prim borçlarına yapılandırma olanağı sağlandı. Yapılandırma başvurusunda bulunan mükelleflerin yaklaşık yarısı, geçen yılın ikinci yarısında döviz kurunda yaşanan hızlı artışın da etkisiyle ödemelerini yapamadı. 2018?in sonunda çıkartılan yasayla, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde yükümlülüklerini yerine getiremediği için yapılandırması bozulanlara yeni bir fırsat tanındı. Bu fırsattan yararlanmak için tanınan sürenin dolmasına sadece 1 gün kaldı.

YAPILANDIRMA BAŞVURUSUNDA BULUNANLAR YARARLANACAK

7143 sayılı Kanun uyarınca, 31 Mart 2018 tarihinden önce doğmuş ve vadesinde ödenmemiş borçlar için yapılandırma olanağı sağlandı. Bu tarihten önceki borçlar için 7143 sayılı Kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunan, ancak yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, ödemeleri gereken tutarları 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödedikleri takdirde yapılandırma hakkından yararlanmaya devam edebilecekler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —