YAPRAK FATURASI ŞOK ETMEYE DEVAM EDİYOR

YAPRAK FATURASI ŞOK ETMEYE DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın son zamanlarda artan borcu nasıl yaptığı yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Başkan Akay, Belediye`nin Park ve Bahçeleri`nde toplam 66 personel çalışmasına rağmen, doğrudan temin yoluyla yaprakların süpürülmesi için tam 11

Çerkezköy Belediyesi`nin uzun yıllardır denetimden geçmemesi, bütçenin har vurup harman savrulmasına neden oluyor. Belediye Başkanı Vahap Akay`ın ilginç faturalarının karşılığı olup olmadığı merak konusu oldu. Belediyenin daha önce park ve bahçelerin süpürülmesi için bir çiçekçiye ödediği 118 bin TL`nin ardından park ve bahçelerde çalışan 66 kişinin olduğu ortaya çıktı.

DENETİM RAPORUNA YANSIMIŞTI

Çerkezköy Belediyesi 2018 yılında üç ay içerisinde Afacan Çiçekçiliğe tam 59 bin TL, 59 bin TL olmak üzere tam 118 bin TL ödeme yaptı. İşte bu ödeme, 2019 yılındaki Belediye Meclisi Denetim Komisyonu`nda AK Partili Meclis Üyeleri tarafından tespit edilmişti. Belediye`nin ödeme yaptığı faturaların `Park ve bahçe temizliği ile yaprak süpürülmesi` için kesilmesi kafaları karıştırmıştı.

PARK VE BAHÇELERDE 66 ÇALIŞAN VAR

Çerkezköy Belediyesi`nin yaprak süpürülmesi işini dışarıdan satın alması gözleri belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü`ne çevirdi. Trakya Flaş Haber`in CİMER üzerinden `Bilgi edinme yasası` kapsamında elde ettiği bilgelere göre Çerkezköy Belediyesi`nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü`nde toplam 66 çalışan olduğu ortaya çıktı. 66 belediye personelinin bulunmasına rağmen yaprakların süpürülme işinin dışarıdan satın alınması tepki çekti.

BELEDİYE`DE TOPLAM 497 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Bu arada, Çerkezköy Belediyesi`nde memur, sözleşmeli ve şirket personeli olarak toplam çalışan sayısının 497 olduğu öğrenildi. Belediyede çalışan taşeron işçi sayısı ise 358. Bu taşeron işçiler yeni dönemde belediye bünyesinde faaliyet gösteren Personel A.Ş`de istihdam ediyor. 2019 yılın nisan ayı itibariyle temizlik işlerinde taşeron çalışanlarla birlikte 148, park ve bahçelerde taşeron çalışanlarla birlikte 66 kişi çalışıyor.

RANT SAĞLADIĞI ÇİÇEKÇİYE VERSİN

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın, ikinci kez belediye başkanı seçildiği için `Tebrik` amaçlı gönderilen çiçekleri satışa çıkaracağını söylemesi üzerine DSP`li Metin Dönmez, "Rant sağladığı çiçekçiye versin. Belki daha fazla gelir elde eder."diyerek yaprak süpürülmesi için Afacan Çiçekçiliğe ödenen 118 bin TL`ye gönderme yapmıştı.



Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL