Gündem

Gündem Haberleri

İYİ PARTİ ARTIK MECLİS`TE

İYİ PARTİ ARTIK MECLİS`TE

Tekirdağ`da CHP ile Millet İttifakı yapan İYİ Parti`de Belediye Meclis Üyeleri partilerine geri döndü. İl Başkanı Sertaç Alkaya, Tekirdağ`da 3`ü Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olmak üzere 11 Meclis Üyesi`nin İYİ Parti çatısı altında bundan böyle Meclis

Bugün Çerkezköy`de bir dizi ziyarette bulunan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Trakya Flaş Haber`i de ziyaret etti. Gazetemiz genel yayın yönetmeni Abdulhamit Albez`i ile görüşen Alkaya, Belediye Meclis Üyeleri`nin partilerine geri dönmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Alkaya, "Meclis Üyelerimizin görevleri bakımından değişen bir şey yok. İYİ Parti Meclis Üyesi olarak aynı görevlerini sürdürecekler."dedi.

GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİLER

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İYİ Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Dilek Köksel, İlçe yönetim kurulu üyeleri ile Çerkezköy Gençlik Kolları üyelerinin de katıldığı ziyarete İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Özzade ile gelen İl Başkanı Sertaç Alkaya, dün gerçekleşen Belediye Meclis Üyeleri`nin partilerine geri dönmesi hakkında açıklamalarda bulundu. 31 Mart Yerel Seçimleri`nde İttifak listelerinden Tekirdağ`daki başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İlçe Belediye Meclis üyeliklerine seçilen İYİ Partililer`in bundan böyle İYİ Parti çatısı altında görevlerini sürdüreceğini hatırlatan Başkan Alkaya, "Biliyorsunuz seçimlere CHP ile Millet İttifakı yaparak girdik. CHP`li İYİ Partili Meclis Üyeleri olarak meclis üyelerine bakmadık. Biz İttifak Meclis üyesi olarak gördük. Bizim ittifakımız AK Parti ve MHP gibi olmadığı içinde seçimden sonra bu ittifakı sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz. Topluma, seçim birlikteliği olmadığını göstermek isterdik."dedi.

11 MECLİS ÜYESİ İYİ PARTİ ADIYLA GÖREV YAPACAK

Tekirdağ genelinde 11 İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi bulunduğunu belirten Alkaya, "3 tane Büyükşehir`de, 2 Ergene, 4 Malkara, 2 Hayrabolu, 1 Çerkezköy`de, Kapaklı 1, Muratlı`da 1 meclis üyemiz bulunuyor. Bugüne kadar meclis üyelerimiz ortak hareket ederek başarılı çalışmalar yaptılar. Bundan sonrada aynı işbirliği devam edecek. Meclis üyelerimiz meclisteki görevlerini de aynı şekilde sürdürecekler. Komisyonlardaki görevlerini İYİ Parti Meclis Üyesi olarak sürdürecekler. Değişen bir şey yok."dedi.

Genel Merkez tarafından alınan kararla meclis üyelerinin İYİ Parti`ye döndüğünü hatırlatan Alkaya, "Genel Merkezimizin aldığı karar işbirliğimize zarar vermeyecek. Ben bunu önce belediye başkanlarımızla, sonra CHP il başkanımızla konuşarak açıkladım. Millet İttifakı, AK Parti ve MHP`nin ittifakına benzemiyor.  AK Parti`yi iktidarda tutmak için kurulmuş bir ittifak değil. Topluma hizmet etmek için bu ittifakı yaptık. Bundan sonrada bu işbirliği topluma hizmet noktasında devam ettirilecek."açıklaması yaptı.

SİYASET ANLAYIŞIMIZ

İYİ Parti olarak toplumun çıkarları doğrultusunda siyaset yaptıklarına vurgu yapan Alkaya, "Siyaseti sadece esnafın ekonomik sorunlar üzerinden yapalım demiyoruz. Biz mesela Çerkezköy`de çalışan annelerin çocuklarına bir bakımevi yok. Bunu devlet mi yapacak. Sosyal politikalardan sorumlu bakanlık mı, Çalışma Bakanlığı mı yoksa Belediye mi? Bizim siyaset anlayışımız şudur. İktidar şudur haydi vuralım. Böyle bir anlayışımız yok. 4 yıl mevcut olan herkes iktidarda. Buranın belediye başkanı da, ülkeyi yöneten iktidarda. Çerkezköy`de hava kirliliği var.  Burası nefes alacak pozisyona gelmeli. Çarpık yapılaşma belediyenin sorunumu? Hayır arkadaş nüfus artıyor.  İşte bütün bunların çözülmesi için toplum ihtiyaçlarına yönelik siyaset yapmayı tercih ediyoruz."diye konuştu.

 



Anahtar Kelimeler:

KIRKPINAR’DA BAŞPEHLİVAN YUSUF CAN ZEYBEK OLDU

KIRKPINAR’DA FİNALİSTLER BELLİ OLDU

YARALI LEYLEĞİ İTFAİYE KURTARDI

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ YENİLDİ: KIRKPINAR’DA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU

MİLLİ TAKIM MAÇINDA ADIM ATILACAK YER KALMADI