ÇOSB İTFAİYESİ?NDEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

ÇOSB İTFAİYESİ?NDEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

ÇOSB İtfaiyesi, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı öğrencilerine yönelik üç ay süreyle uygulamalı eğitim verecek?

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) arasında imzalanan ?Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü? çerçevesinde NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2. Sınıfı öğrencileri teorik ve uygulama dersleri ile işyeri uygulamalı eğitimlerini ÇOSB Bölge Müdürlüğü İtfaiyesinde yapmaya başladılar.

 

EĞİTİM ÜÇ AY SÜRECEK

Protokol çerçevesinde eğitimlerin yaklaşık 3 ay süreceğini belirten ÇOSB Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu süre zarfında işe hızlı adaptasyonu sağlamak, iş kazalarının önüne geçmek, öğrencilik dönemindeki ders teorik derslerin uygulamalı tekrarı ve motivasyonun sağlanmasının hedeflendiğini kaydettiler.

EĞİTİM KONULARI?

Eğitimlerde anlatılan konu başlıkları şu şekilde açıklandı: ?İtfaiye iş bilinci, İtfaiye personeli çalışma emniyet tedbirleri, Kişisel koruyucu kıyafet kullanımı, Araç gereç kullanımı, Merdivenli aracı kullanma teknikleri, Yangın müdahale malzemelerinin kullanımı, Trafik kazası müdahale ve kaza kırım teknikleri, Psikolojik etkenler, Olay mahallinde fiziki performansın arttırılması, Helikopter emniyet ve kaza kırım çalışmaları, Kimyasal döküntü, sızıntıda emniyet ve müdahale teknikleri.?



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK ÜRÜN OPERASYONU

OTOMOBİLİN SEYİR HALİNDEKİ KAMYONA ÇARPTIĞI KAZA KAMERAYA YANSIDI

KÖPEĞİNİ KORUMAK İÇİN KENDİNİ SİPER ETTİ

ÇORLU’DA TRAFİK KAZASI: 2 YARALI

MİNİK ALP, ŞEHİT BABASININ ADINA AÇILAN ÇOCUK PARKININ AÇILIŞINI YAPTI