`KORONA VİRÜSÜ` SÖYLENTİSİ İLE MUHATAP OLMAK TRAJİK!

`KORONA VİRÜSÜ` SÖYLENTİSİ İLE MUHATAP OLMAK TRAJİK!

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Başhekimi Dr. Burç Baykaran, hastanelerinde `Corona Virüslü` hasta olduğu ve karantina altında olduklarına yönelik çıkan paylaşımlara tepki gösterdi. Baykaran, ?Hastanemizde Corona Virüslü hasta olduğu, karantinada olduğumuz

Çerkezköy İRMET Hospital Başhekimi Dr. Burç Baykaran`dan corona virüsü açıklaması. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamadan Baykaran, "Hastanemizde Corona Virüslü hasta olduğu, karantinada olduğumuz, personelden hastalar olduğu ve benzeri bir sürü söylenti ile muhatap olmak trajik. Değil hastanemizde, şu an ülkedeki hiçbir hastanede Corona Virüs testleri pozitif olan hasta olmadığı gibi karantinaya alınan çalışanımız (evine gitmeyenler varmış) bulunmamakta, normal çalışma rutinimizde devam etmekteyiz."ifadelerine yer verdi.

Başhekim Burç Baykaran yaptığı açıklamasının devamında şunları söyledi:

KIZAMIK DAHA TEHLİKELİ

"Corona Virüs değil ama söylentileri ve yanlış ya da yanlı bilgilendirmeler bu işin en büyük problemi. Mevcut hastalarımız içerisinde hatırı sayılır miktarda mevsimsel grip vakaları olduğu, bu vakalara en iyi şekilde tanı ve tedaviyi düzenleme çabasında olduğumuzu, mevsimsel gribin dünyada `Corona Virüs` enfeksiyonundan daha fazla ölüme neden olduğu, aşı karşıtı aklı evvel insanlar yüzünden çok daha ölümcül ve hızlı (Corona virüsten yaklaşık 100 kat bulaştırıcı) yayılan `Kızamık` gibi risklerle baş etmeye çalıştığımızı hatırlatmak isterim. (Eninde sonunda corona aşısı bulunduğunda bu insanların ne yapacaklarını merakla izleyeceğiz)
Çok net ifade etmek isterim ki en kötü senaryo gerçekleşse bile, mevcut corona virüsün ülkemizde yaratacağı ölümlü vaka sayısı, trafik kazasından kaybettiğimiz insanlarımızdan daha az olacak. Nasıl bu bilgi ışığında "Ben trafikte ölmemek için evimden çıkmayacağım" demiyor isek (Evinize kamyon girebilir) gereksiz söylem ve eylemlerde de bulunmamak gerek.

EN ETKİN KORUNMA...

Bilgi sahibi olmak, en etkin korunmanın `El Yıkamak` olduğunu unutmamakla işe başlamak gerekiyor. Dedikodunun aklın önüne geçmemesi, hastanemizin olası tüm durumlar için planlamalarının ve teknik altyapısının bulunduğunu,eninde sonunda ülkemizde vaka görülmeye başlanacağını, hastalığı kapan her 100 kişiden 85`inin hastaneye gitme ihtiyacı bile duymayacağını hatırlatır herkese sağlıklı günler dilerim."

KORONA VİRÜSÜ VEYA KORONA HASTALIĞI İLE İLİŞKİLENDİRİLECEK BİR HASTAMIZ YOKTUR

Öte yandan Hastane Müdürü Alper Atasoy`da yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "İyi akşamlar. Dün ve bu gün hastanemizde korona tanısı almış bir hasta olduğu yönünde asılsın bir söylenti duyduk. Hastanemizde korona virüsü veya korona hastalığı ile ilişkilendirilecek bir hastamız yoktur. Bu asılsız söylemi yayanlara karşı hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla, bölge halkına duyurulur."



Anahtar Kelimeler: