TEKİRDAĞ?DA ÖĞRETMENLERE MAKER EĞİTİMİ

TEKİRDAĞ?DA ÖĞRETMENLERE MAKER EĞİTİMİ

Tekirdağ?daki 60 öğretmen Trakya Kalkınma Ajansı desteğindeki ?Tekirdağ Kodluyor ve STEM? projesi kapsamında ?Maker? eğitimi aldı?

Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projesi Kapsamında Desteklenen "Tekirdağ Kodluyor ve STEM" Projesi kapsamında Çorlu, Ergene ve Maramaraereğlisi ilçelerinden 60 öğretmene 56 saatlik ?Maker? eğitimi verildi. 

 

SERTİFİKA VERİLDİ

Eğitimin ardından öğretmenlerin sertifikaları Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Yıldırım tarafından gerçekleştirilen törenle verildi. 

MAKER ÖĞRETMEN SERTİFİKA PROGRAMI NEDİR?

Maker kelime olarak yapan, üreten kişi olarak geçiyor. Genel olarak teknoloji ve üretim teknolojilerini kullanarak üretim kültürü çevresindekilere Maker deniyor. Özellikle çocuklara bu üretim kültürünü aşılamak, onlara kodlama, tasarım, mekanik, elektronik gibi günümüzün temel gereksinimlerini öğreten dijital üretim tekniklerini aşılayan bir hareket. Bu yüzden çocuk, öğrencilerle en yoğun şekilde ilgilenen öğretmenlerin Maker eğitimlerine katılması gerekli görülüyor.



Anahtar Kelimeler:

İSTANBUL-EDİRNE OTOYOLU’NDA YANGIN

SILA BEBEĞİN ANNESİNİN UYUŞTURUCUDAN CEZAEVİNDE YATTIĞI ORTAYA ÇIKTI

MEVLİD KANDİL ÖZEL PROGRAMI DÜZENLENDİ

ERTUĞRUL FIRKATEYNİ ŞEHİTLERİ ANILDI

ÇERKEZKÖY’DE 4 DERSLİKLİ ANAOKULU YAPTIRILACAK