TEKİRDAĞ?DA ÖĞRETMENLERE MAKER EĞİTİMİ

TEKİRDAĞ?DA ÖĞRETMENLERE MAKER EĞİTİMİ

Tekirdağ?daki 60 öğretmen Trakya Kalkınma Ajansı desteğindeki ?Tekirdağ Kodluyor ve STEM? projesi kapsamında ?Maker? eğitimi aldı?

Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projesi Kapsamında Desteklenen "Tekirdağ Kodluyor ve STEM" Projesi kapsamında Çorlu, Ergene ve Maramaraereğlisi ilçelerinden 60 öğretmene 56 saatlik ?Maker? eğitimi verildi. 

 

SERTİFİKA VERİLDİ

Eğitimin ardından öğretmenlerin sertifikaları Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Yıldırım tarafından gerçekleştirilen törenle verildi. 

MAKER ÖĞRETMEN SERTİFİKA PROGRAMI NEDİR?

Maker kelime olarak yapan, üreten kişi olarak geçiyor. Genel olarak teknoloji ve üretim teknolojilerini kullanarak üretim kültürü çevresindekilere Maker deniyor. Özellikle çocuklara bu üretim kültürünü aşılamak, onlara kodlama, tasarım, mekanik, elektronik gibi günümüzün temel gereksinimlerini öğreten dijital üretim tekniklerini aşılayan bir hareket. Bu yüzden çocuk, öğrencilerle en yoğun şekilde ilgilenen öğretmenlerin Maker eğitimlerine katılması gerekli görülüyor.



Anahtar Kelimeler:

DEVRİLEN KAMYON SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

TEKİRDAĞ’DA PEÇETEYE EMDİRİLMİŞ HALDE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ: 1 TUTUKLAMA

TEKİRDAĞ’DA AV YASAĞI BAŞLADI: 250 BİN LİRALIK AĞLAR MÜSİLAJDA KAYBOLDU

KIRKLARELİ’NDE ZİRAİ DONA KARŞI HASAR TESPİT BAŞLADI

TEKİRDAĞ’DA TURİZM HAFTASI RENKLİ BAŞLADI