HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ`NDEN ÖNEMLİ DUYURU

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ`NDEN ÖNEMLİ DUYURU

Tekirdağ İl Pandemi Kurulu, İl Umum Hıfzıssıha Meclis Kararları`na ilave olarak aldığı yeni kararlar kapsamında sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde hastanede tedavisi tamamlanan vatandaşların evlerine taksiyle gönderilmesi kararlaştırıldı. İşte alınan yen

Tekirdağ İl Pandemi Kurulu kararı ile sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde hastanede tedavisi tamamlanan vatandaşların evlerine gidecek aracı olmayanlara yönelik taksi hizmeti verilecek. Ayrıca Pandemi Kurulu, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda tüm ilçeleri kapsayan ortak çağrı merkezi kurulmasını kararlaştırdı.

İşte İl Pandemi Kurulu`nun aldığı kararlar:

Sokağa çıkma yasağı/kısıtlaması olan günlerde hastanelerden taburcu edilen (özel aracı bulunmayan) vatandaşların evlerine dönmesi konusunda:  Hastaneler ve taksiciler odası ile gerekli koordinasyon sağlanarak hastanelerin taburcu etmeden önce kaymakamlıklarla irtibata geçerek  taburcu olmasına rağmen ikametine gidecek aracı bulunmayan her bir vatandaşımız için ayrı ayrı olmak üzere taksi görevlendirilmesi yapılmasının sağlanması ve bunun sistematik halde yürütülmesi.

Ortak çağrı merkezi olmayan ilimizde; İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde vefa sosyal destek gruplarına yapılan  çağrıların  yönetileceği bir sistem kurulması.

İlçelerde ve mahallelerde Kaymakamlık ve Belediyelerce geleneksel toplu iftar yapılan alanlarda (mabetler, türbeler, parklar vb. yerler) iftar için toplanma gerçekleşmesini engelleyecek şekilde gerekli tedbirlerin alınması.



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI