YENİ YILLA BİRLİKTE İKİNCİ EL`E RAĞBET ARTTI

YENİ YILLA BİRLİKTE İKİNCİ EL`E RAĞBET ARTTI

Sıfır araç fiyatlarının yükselmesinden dolayı tüketicilerin rağbet gösterdiği ikinci el otomobillerde, hareketlilik yaşanıyor.

Çerkezköy`de hizmet veren Kardeşler Otomotiv`in sahipleri Metin Şimşek ve Erdal Tümen, son günlerde ikinci el otomobile rağbet arttığını söyledi. Bunun en önemli nedeninin ise, sıfır araçların yüksek fiyat olmasını gerekçe gösteren Şişmek ve Tümen, Trakya Flaş Haber`e konuştu.

İKİNCİ EL ARAÇLARA RAĞBET ARTTI

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve döviz kurlarındaki artışların ardından zamlanan sıfır araçlar nedeniyle, `ikinci el otomobil`e rağbet arttı.

Geçen yıl sonuna doğru sıfır otomobil almayı tercih eden tüketiciler, ciddi fiyat artışları karşısında, soluğu `ikinci el otomobil`  galerilerinde almaya başladı. Yeni yılla birlikte ikinci el otomobile talep artarken, kullanılmış otomobil pazarının, son dönemlerde ciddi hareketlilik yaşadığını anlatan Kardeşler Otomotiv`den Metin Şimşek, "Kullanılmış otomobil alacak tüketiciler elini çabuk tutsun, ikinci el otomobil galerilerinin, aylardır yaşadığı durgunluğun da etkisiyle elinde önemli miktarda otomobil stoku var.  İkinci el fiyatları hala kış uykusunda ama eldeki stoklar eridiğinde, bittiğinde durum değişecek. Çünkü, satılan araçların yerine temin edeceğimiz otomobilleri biz de zamlı alacağız, dolayısıyla oluşacak fark fiyatlara kaçınılmaz şekilde yansıtılacak. Kullanılmış otomobil alacak olan tüketiciler, ellerini çabuk tutsunlar. "diye konuştu.

DOLANDIRICILARA DİKKAT EDİN!

Yıldırım Beyazıt Mahallesi`nde faaliyet gösteren Kardeşler Otomotiv`in diğer ortağı Erdal Tümen ise, alım-satım sirkülasyonunun çok olduğu dönemlerde, sahte evrakla çalıntı araç satışı ve kilometre düşürme gibi dolandırıcılık olaylarının arttığına da değinerek, tüketicileri zor durumda kalmamaları için dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Anahtar Kelimeler: