TBMM BAŞKANI ŞENTOP: ÇERKEZKÖY`E DAVET EDİYORUM

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: ÇERKEZKÖY`E DAVET EDİYORUM

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı`na katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, " Türkiye`de kötümser ve karamsar bir kesim de var. Ne yapılırsa yapılsın bir türlü tatmin olmayan, bundan sevinç duymayan, mutluluk duymayan bir kesim. Ben o kişileri Çerkezköy`e davet e

Tekirdağ`da Çerkezköy Endüstriyel Fuarı`na katılan TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Mustafa Şentop, "Biliyorsunuz, Türkiye`de kötümser ve karamsar bir kesim de var. Ne yapılırsa yapılsın bir türlü tatmin olmayan, bundan sevinç duymayan, mutluluk duymayan bir kesim. Ben o kişileri Çerkezköy`e davet ediyorum. Gelsinler Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi`ni gezsinler. Türk işçisinin, Türk mühendislerinin, Türk ustasının ülkemiz ekonomisine yaptıkları katkıyı görsünler. İnanıyorum ki ülkemize ve ekonomimize dair kafalarındaki korku ve kaygıları büyük ölçüde silineceğini düşünüyorum" dedi.

ENDÜSTRİYEL FUARINA KATILDI

TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağ`ın Çerkezköy ilçesinde düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı`na katıldı. Fuarı düzenleyen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı`nı kutlayan Şentop, fuarın amacının büyük sanayi kuruluşları ile orta ölçekli işletmeleri buluşturmak olduğunu ve bu amaca da ulaştığını söyledi. Şentop, şöyle dedi:

"Bugün fuara 100`den fazla firmanın katıldığını öğrendim. Gelecek yıllarda bu sayının çok daha fazla olacağını tahmin ediyoruz. Oluşan pazarda ana üreticiler ile parça üreticilerinin buluşması sağlandı. Yani burada birlikte bir sinerji oluşturuldu. Böylece Çerkezköy`ün potansiyeli ortaya çıkartıldı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye`nin en önemli kobilerine ev sahipliği yaptı. Ülkemizde ihracatçı ilk bin firmadan 30`u Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi`nde. Bu firmalarımız geçen yıl 3,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiler. Çerkezköy`ün nüfusu 175 bin civarında. Yani Türkiye nüfusunun yaklaşık binde 2`si Çerkezköy`de yaşıyor. Fakat Türkiye ihracatının yüzde 2`si Çerkezköy`den gerçekleştiriliyor. Hepimizi mutlu eden gurur verici bir tablo bu. Geçmişten günümüze bu tablonun meydana getirilmesinde emeği geçen bütün sanayicilerimize, iş adamlarımıza, emekçilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Değerli kardeşlerim bizlerin Çerkezköy`de meydana getirdiğimiz katma değer bölgemize ve Türkiye`nin tamamına hitap ediyor. Organize bölgemizin 80 bin çalışanımızın yaptıkları üretim ile iş adamlarımız ödedikleri vergiler ile Ankara`ya büyük bir katkıda bulunuyorlar. Burada çalışan fabrikalar iş ve istihdam imkanı sağlıyor. Bu durum ülkemizin gücüne güç katıyor."

ÇERKEZKÖY`E DAVET ETTİ

TBMM Başkanı Şentop, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi`nin çalışmalarına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz, Türkiye`de kötümser ve karamsar bir kesim de var. Ne yapılırsa yapılsın bir türlü tatmin olmayan, bundan sevinç duymayan, mutluluk duymayan bir kesim. Ben o kişileri Çerkezköy`e davet ediyorum. Gelsinler Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi`ni gezsinler. Türk işçisinin, Türk mühendislerinin, Türk ustasının ülkemiz ekonomisine yaptıkları katkıyı görsünler. İnanıyorum ki ülkemize ve ekonomimize dair kafalarındaki korku ve kaygıları büyük ölçüde silineceğini düşünüyorum. Burayı gördüklerinde memleketimizin insanının potansiyelini keşfedeceklerdir. Burada da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamızın da büyük bir vatanseverlikle bu kişilere ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Ben ülkemiz ekonomisine dair karamsar kesime, insanları endişeye sevk etmeye çalışanlara bir de Peygamberimizin bir hadisini hatırlatıyorum; `Kolaylaştırın zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin.`"

ÇERKEZKÖY ÖNEMLİ BİR TARIM POTANSİYELİNE SAHİP

Şentop, Trakya bölgesinin ülkenin yüzde 2.3`ü kadar olduğunu belirterek, "Ama tarım yapılabilecek topraklarımızın yüzde 8.5`i Trakya bölgemizde. Ayrıca buradaki topraklarımızın İç Anadolu`daki tarım arazilerinden birkaç kat daha verimli olduğunu söyleyebiliriz. Yani Trakya bölgemiz aslında büyük bir tarım havzası. Çerkezköy`ümüz de önemli bir tarım potansiyeline sahip. Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı İstanbul`un hemen yanı başındayız. 16 milyonluk devasa bir şehrin gıda ihtiyacının tedarikinde arazilerimizi değerlendirmeyi de ihmal etmemeliyiz. Çerkezköy`den İstanbul`a yazlık, kışlık gıda ürünleri arzı olmaktadır bunu arttırabiliriz. Bunun için topraklarımızı daha verimli bir şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz" dedi.

FİRMA TEMSİLCİLERİNE PLAKET VERDİ

Mustafa Şentop, konuşmasını şöyle tamamladı: "Özellikle küresel ısınmanın sonucu korkutucu felaketlere yol açması sebebiyle son yıllarda çevreye ve yeşile hassasiyet çok arttı. Sanayi üretimi yaparken tarım topraklarının korunmasına da özen gösteriyoruz. Bunu göstermeye de devam edeceğiz. Ben sanayicilerimizin de bu konuda benimle aynı duyarlılığa sahip oldukları kanaatindeyim. Trakya bölgemizi bir bütün olarak ele almak  ve bölgemizi temiz tutmak mecburiyetindeyiz. Üretirken sadece bugünü değil gelecek nesilleri de aklımızda tutmalıyız. Bu düşüncelerle biraz gecikmeli de olsa Çerkezköy Endüstriyel Fuarı`na katılmaktan duyduğum memnuniyeti bir daha ifade ediyorum. Gelecek yıllarda daha geniş katılımla ve uluslararası düzeyde fuarlar açacağımıza olan inancımı tekrarlamak istiyorum."  

Meclis Başkanı Şentop, daha sonra Çerkezköy`den Türkiye İhracatçılar Meclisi`nin (TİM) Türkiye`nin ilk 1000 ihracatçısı arasına giren 35 firmanın temsilcilerine plaket verdi. Şentop, fuarda stantları da gezdi.



Anahtar Kelimeler:

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL

TEKİRDAĞ’DA 4. LAVANTA ŞENLİĞİ 8 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ