ÇERKEZKÖY`DEN İDLİB`E İNSANİ YARDIM YOLA ÇIKTI

ÇERKEZKÖY`DEN İDLİB`E İNSANİ YARDIM YOLA ÇIKTI

Tekirdağ Valiliği`nce başlatılan İdlib`e Yardım Kampanyası kapsamında Çerkezköy`den 1 TIR insani yardım malzemesi bugün yola çıktı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, yardımda bulunan hayırseverlere tek tek teşekkür etti.

Çerkezköy`de bulunan sivil toplum kuruluşları ile resmi kurumların organizasyonuyla toplanan 1 TIR insani yardım malzemesi, Suriye`nin İdlib kentine gönderilmek üzere yola çıktı.

ÇERKEZKÖY`DEN İDLİB`E İNSANİ YARDIM

Çerkezköy Gençlik Merkezi önünde düzenlenen törende konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "İçişleri Bakanlığımız ve Valiliğimizin talimatları doğrultusunda İdlib`e yardım gönderiyoruz. Suriye`de yıllardır süren bir iç savaş var. Bu savaştan en fazla etkilenen de çocuk, kadın ve yaşlılar. Bunların ne halde olduğunu televizyonlardan görüyoruz. Biraz olsun onlara destek olmak için bu insani yardım TIR`ını gönderiyoruz. Destek olan yardımda bulunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum."dedi. Kaymakam Abban, Çerkezköy`ün Tekirdağ`da yardım kampanyalarına destek veren ilçelerin başında geldiğini belirterek, "Ben bugün yardımda bulunan hayırseverlerimizin ismini de anmak istiyorum." diyerek, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğü`ne, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin`e, Çerkezköy Belediyesi`ne, Hayrat Vakfı`na, kamu kurum ve kuruluşlarına STK`lara, Taşıyıcılar Kooeperatifi`ne ve tüm hayırseverlere tek tek teşekkür etti.

Kaymakam Abban, "Çerkezköy`den harekete geçen yardım TIR`ı, Marmaraereğlisi`nde Tekirdağ`dan yola Valiliğimiz tarafından organize edilen kampanyada toplanan 5 ayrı insani yardım TIR`ı ile birlikte buluşacak ve buradan yola çıkacak. Yardım TIR`ları Hatay üzerinden İdlib`e ulaştırılacak." açıklamasını sözlerine ekledi.

DUALARLA YOLA ÇIKTI

Düzenlenen Yardım Kampanyası`nda 1 TIR, gıda ağırlıklı insani yardım malzemesi daha sonra dualarla yola çıktı. Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş`ın dua yaptırdığı törene Kaymakam Abban`ın yanı sıra Belediye Bakanı Vahap Akay, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Üzmez, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun,  ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, hayırsever Serkan Karagöz ve STK temsilcileri ile hayırseverler katıldı.



Anahtar Kelimeler: