Gündem

Gündem Haberleri

VİSAD YENİDEN KONGRE YAPACAK

VİSAD YENİDEN KONGRE YAPACAK

Geçtiğimiz temmuz ayında kongre yapan VİSAD, Nurhan Kaya’nın 1 oyla seçildiği kongrenin ardından yeniden kongre kararı aldı. Bu ayın 22’sinde VİSAD olağanüstü kongre yapacak.

Veliköy İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (VİSAD) Başkanı Nurhan Kaya, bugün düzenlediği basın toplantısında olağanüstü kongre kararı aldıklarını açıkladı. Kaya, 22 Eylül’de ilk kongrenin yapılacağını yeterli çoğunluk toplanamazsa, 25 Eylül 2023’te tekrarının yapılacağını açıkladı.

Veliköy İş Adamları ve Sanayicileri Derneği’nin 9. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Nurhan Kaya ile Mustafa İlhan Özer geçtiğimiz temmuz ayında yarışmıştı.  26 üyenin katıldığı genel kurulda 25 oy geçerli sayılırken, 1 oy boş çıkmıştı. Kaya 13, Özer ise 12 oy alırken, Nurhan Kaya yeniden başkan olmuştu. Bu kongrenin ardından Mustafa İlhan Özer tarafının itirazlarda bulunduğu öğrenilirken, mevcut yönetim ise yeniden kongre yapma kararı aldığını açıkladı. VİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Kaya, yönetim kurulu üyeleri Hacı Mehmet Erdoğan ve Ünal Aksu’nun katıldığı toplantıda yeniden kongre kararını açıkladıktan sonra seçimdeki rakipleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

İSTEDİKLERİ KADAR SEÇİM YAPARIZ

Açıklamalarında adeta meydan okuyan Nurhan Kaya, “Derneğimiz 2005 yılında kurulmuştur. O günden bugüne 5-6 başkan değişti. Ben ikinci başkanıydım. Sonra ara verdim, İstanbul Ticaret Odası’nda meclis üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bu sürecin ardından 2021 yılında tekrar VİSAD’a başkan oldum. O günden bugüne derneğimizin gelişmesi ve üye sayısını artırması için gayret gösterdik. Arkadaşlarımız bizi derneğe üye yapmakla suçlamışlar, gidip dernekler masasına, mahkemeye şikayetçi olmuşlar. Derneğimizin olağan genel kurulu Çerkezköy Kaymakamlığı Dernekler masası tarafından onaylanmıştır. Biz buna rağmen, kongre kararı aldık. Arkadaşlarımızın isteği de yeniden seçim. Bize gelseler yeniden kongre kararı zaten alırdık. Şikayetlerinin amacı ne? Yeniden kongre yapmak mı? Biz zaten bu kararı aldık. İstedikleri kadar seçim yapabiliriz. Bundan kaçan yok.” ifadelerini kullandı.

Kendisine dernekler masası tarafından bir de ceza yazıldığını hatırlatan VİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Kaya, “Bana 11 sene önce üye yapılan bir firma nedeniyle ceza vermişler. Üyenin 45 gün içinde gereği yapılması lazımmış. Benim haberim yok. 11 yıl sonra yeniden başkan olmuşum. Yıllar önce üyelikten çıkan biri için 45 gün içerisinde işlem yapmak lazımmış. Bunu yıllar sonra bize fatura ettiler.  Buna da bir anlam veremedik.” dedi. 



Anahtar Kelimeler: VİSAD YENİDEN KONGRE YAPACAK

BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL