Tarih: 06.10.2024 18:28

VARTOLULAR ÇERKEZKÖY DERNEK KURDU

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Vartolular Derneği, bugün düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Dernek Başkanı Aktaş Güler, Tekirdağ’da ilk kez kurulan Vartolular Derneği’nin kapılarının tüm hemşerilerine açık olduğunu söyledi. Açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer de katıldı.

FEVZİPAŞA NAMIK KEMAL BULVARI’NDA AÇILDI

Çerkezköy Vartolular Derneği Fevzipaşa Namık Kemal Bulvarı Numara 167’de bugün gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan derneğin kurucu başkanı Çerkezköy’ün yakından tanıdığı isimlerden iş insanı Aktaş Güler, davetlilere “hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı.

“VARTO’NUN KÜLTÜREL MİRASINI GENÇ NESİLLERE AKTARMAK İSTİYORUZ”

Aktaş Güler, şunları kaydetti: “Derneğimiz Varto’nun kadim kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaşatmak, dayanışmayı güçlendirmek ve gelecek nesillere bu kültürel mirası aktarmak amacıyla kurulmuştur. Uzaktan ve yakından buraya gelen tüm hemşerilerimizle birliktelik içinde hem kültürel anlamda hem de sosyal ve ekonomik açıdan birbirimize destek olmayı hedefliyoruz. Çerkezköy’de yaşayan Vartolu hemşerilerimin sesi olmaya onların sorunlarını çözmeye birlik ve beraberlik içinde güçlü bir topluluk olmayı hedefliyoruz. Tüm hemşerilerimizin bu dernekte kendilerine yer bulmasını ve aktif yer almasını arzu ediyoruz. Bu güzel güne emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve derneğimizin kurulmasına emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu derneğin kapılarının her zaman açık olduğunu sevgi ve saygı çerçevesinde hizmetlerde bulunacağız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor ve Çerkezköy Vartolular Derneği’nin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Açılışta davetli olan Gazi Vartolular Derneği Başkanı Hürriyet Baba, İstanbul Ümraniye Vartolular Dernek Başkanı Haydar Bingöl,  İstanbul Vartolular Dernek Başkanı Mehmet Doğan ve Varto Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Aşkı Yavuz da birer konuşma yaptı. Aşkın Yavuz Varto Dernekleri’nin 9 ilde bulunduğunu Çerkezköy’ün de 10’uncu il olduğunu belirtti. Daha sonra kürsüye açılışa katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer geldi.

ÇERKEZKÖY'E 80 VİLAYETTEN HEMŞERİMİ BULDUM

Candan Başkan, Çerkezköy Vartolular Derneği’nin açılışında, hayırlı olsun dileğinde bulundu. Candan Yüceer, “Sevgili dernek başkanlarım dediki Vartoluların sesini duyun. Ben o sesi çok duyan biriyim. Hep beraber olayım biriyim. Bir çoğuyla yıllardır, dostus, komşuyuz, arkadaşız, canız, hep beraberiz. Davul zurna dediniz ama çepkiyi de iyi bilirim. Şöyle ki Çerkezköy'e ilk geldiğimizde 20 yılı yaşlardaydım bende. Hekim olarak geldiğimde uzun yıllar geçti. 80 vilayetimizden insanımızın geldiği, buluştuğu yerdir Tekirdağ. Şehrime milletvekili olarak hemşerilerime hizmet etmeyi Allah nasip etti. Sonra bugün Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın gururunu yaşattı. Ankara'da çocukluğum, öğrenciliğim geçti ama buraya geldim 80 vilayetten insanımızla kaynaşma fırsatı buldum. Milletvekili olarak Samsun'a gittiğimde, İzmire'e gittiğimde, Edirne'ye gittiğimde, Kırıkkale'ye gittiğimde hep Tekirdağ'dan hemşerilerimin akrabalarını buldum. Dolayısıyla bu bizim zenginliğimiz, bu bizim gücümüz. Birlikten güç doğar. Yıllardır Vartolular geleneklerini yaşatıyordu ama bir derneği yoktu. Böyle bir yere de ihtiyaç var artık. Çerkezköy büyüdü, Tekirdağ büyüdü, Vartolular çoğaldı. Dolayısıyla Çerkezköy'de de böyle bir yere ihtiyaç vardı. Aktaş Başkan buradalar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın.”dedi.

Konuşmaların ardından derneğin kurdelası Kurucu Dernek Başkanı Aktaş Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve protokol üyelerinin katılımıyla kesildi. 

Açılışa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve İstanbul'dan gelen Vartolular Dernek Başkanları'nın yanı sıra Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, Sönmez Akademi'nin sahibi CHP'li Özgür Sönmez, TESKİ Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Özgör ve çok sayıda davetlinin yanı sıra Çerkezköy'deki Vartolular katıldı. 

Bu arada açılışta davul zurna eşliğinde halaylar çekildi, oyunlar oynandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —