VALİ YILDIRIM'DAN KÜTÜPHANELER HAFTASINI KUTLADI

VALİ YILDIRIM

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, kütüphanelerin toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için bilinç oluşturmak amacıyla ülke genelinde her yıl mart ayının son haftası kutlandığını belirtti.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yüzyıllar boyu bilim, teknoloji ve kültürü etkileyen en önemli kuruluşların kütüphaneler olduğunu ifade eden Yıldırım, kütüphanelerin bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazineleri olduğunu vurguladı. Kütüphanelerin arşivler, dokümantasyon ve enformasyon merkezleri olduğunu, toplumların hafızası olduğunu belirten Yıldırım, bireylerin araştırma, tanıma ve öğrenme arayışlarında başvurdukları kurumlar olan kütüphanelerin toplumsal gelişim için vazgeçilmez yerler olduğunu ifade etti. 

BİLGİYİ ÜRETEN VE KULLANAN TOPLUMLAR

Bilgi çağında, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların bilimsel, siyasi, ekonomik ve sosyal anlamda güçlerini elinde tuttuklarını söyleyen Vali Yıldırım, bireysel veya toplumsal olarak iyi ve başarılı bir yer edinmek isteyenlerin okumak, düşünmek ve en önemlisi bilim ve teknoloji üretmek zorunda olduklarını belirtti. Bu özelliklere sahip olmanın, bilgiyi edinmenin en güvenilir, en etkili, en doğru yeri de kütüphaneler olduğunu ifade etti.

Son olarak, Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde il genelinde yürütülen ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi’ kapsamında okullara kütüphaneler kazandırıldığını ve il genelinde kütüphanesi olmayan okul kalmadığını belirten Vali Yıldırım, kütüphane çalışanları ve tüm vatandaşların Kütüphaneler Haftası’nı kutladığını ve bu anlamlı haftanın kitap okuma alışkanlığını, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi arttıracağına inandığını sözlerine ekledi.



AFAD UYARMIŞTI: TEKİRDAĞ KAPAKLI’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

SÜLEYMANPAŞA’DA 200 BİN ADET DOLDURULMUŞ MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI: VAROLUŞ MÜCADELESİNİN ŞİFRESİ ‘ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ’ DEYİŞİNDE SAKLIDIR

BUNU DA GÖRDÜK!

SILA BEBEK’LE İLGİLİ VALİLİK’TEN AÇIKLAMA