VALİ YILDIRIM’DAN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

VALİ YILDIRIM’DAN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşı'nın Türk Ulusu'nun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunun en açık göstergesi olduğunu söyledi. Vali Yıldırım, Çanakkale Zaferi'ni kazandıran ruhu ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şâyânı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebeleri’ni kazandıran bu yüksek ruhtur’ sözlerine de değindi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Çanakkale Savaşı'nın, Türk Ordusu'nun Balkan Savaşı'ndan sonra gücünü tekrar yedi düvele gösterdiğini ifade eden Vali Yıldırım, Türk Ulusu'nun tarihini süsleyen çok sayıdaki zaferlerine, Çanakkale'de bütün dünyanın gözü önünde bir yenisini daha ekleyerek eski gücünü ve cengaverliğini koruduğunu vurguladı. Çanakkale Cephesi'nin Anadolu Halkına verdiği azim, umut ve kararlılığın Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini ateşlediğini belirten Vali Yıldırım, Türk Ulusu'nun Çanakkale'de kazanılan zaferle kendisinde mücadele edecek gücü ve inancı bulduğunu ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu hatırlattı.

Vali Yıldırım, bugün bizlere düşen görevin, şehitlerimizin kanlarıyla ıslanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmek olduğunu belirtti.



Anahtar Kelimeler: YILDIRIM’ ŞEHİTLERİ MESAJI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ

ERGENE’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ MOTOSİKLETTEN FIRLADI

ÇORLUSPOR 1947’DE YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI YAPTI

BARİYERLERE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 4 KİŞİ YARALANDI