VALİ YILDIRIM: ZOR KULLANMA YETKİSİNİN SINIRI OLMASI LAZIM

VALİ YILDIRIM: ZOR KULLANMA YETKİSİNİN SINIRI OLMASI LAZIM

Vali Yıldırım, Kolluk Gözetim Komisyonu personeline verilen Merkezi Kayıt Sistemi eğitimine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kolluk Gözetim Komisyonu personelinin mevzuat hükümleri ve Merkezi Kayıt Sistemi hakkında bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen eğitime katıldı.

 Vali Yıldırım Kolluk Gözetim Komisyonu personeline verilen Merkezi Kayıt Sistemi eğitimine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Eğitimde, kolluk görevlilerinin vatandaşlarla olan ilişkilerinin iyileştirilmesi ve şikayetlerin değerlendirilmesi konuları ele alındı.  

KOLLUK KUVVETLERİNE YARDIMCI OLACAK

Kolluk Gözetim Personeli eğitimlerinde gerçekleştirdiği konuşmasında Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, kurulan teşkilatların zor kullanma yetkisinin sınırlarının olması gerektiğini vurguladı. Vali Yıldırım, Kolluk Şikayet Büroları'nın kolluk şikayetleriyle ilgili işlemleri yürüttüğünü, Merkezi Kayıt Sistemi'nin kullanıldığını belirtirken, Eğitim programının kolluk görevlilerinin usulüne uygun şekilde çalışmalarına yardımcı olacağı ve eksiklikleri gidererek gelişmelerine katkıda bulunacağını söyledi. Vali Yıldırım Konuşmasının devamında şunları kaydetti: 

DEVLET ZOR KULLANMA YETKİSİ VERDİĞİNDE

“Devletin sistematiği içerisinde kurulan teşkilatlardan bazılarının zor kullanma, güç kullanma yetkisi vardır. Zor kullanma yetkisi var ise, bunun bir sınırın olması lazım. Hiç kimse bu yetkiyi sınırsız olarak kullanamaz. Devlet zor kullanma yetkisi verdiğinde, bu yetkiyi kullanacak kurumların mevzuatlarında ve ilgili diğer kanunlarda bu yetkinin hangi durumlarda, nasıl kullanılacağını anlatmış, sınırlarını çizmiş, sınırı aşanlar ile ilgili yapılacak işlemler ile uygulanacak tedbir ve cezaları açıkça belirtmiştir.

Kolluk Gözetim Komisyonu; kolluk görevlilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin sağlanması ve vatandaşların kolluk hizmetleri ile ilgili öneri, istek ve şikayetlerini iletebilmesi amacıyla kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Komisyon, kolluk şikayet sisteminin işleyişine dair ilkeleri belirleyecek ve kolluk görevlilerinin tutum, eylem ve davranışları ile ilgili yapılan ihbarları değerlendirerek, gerektiğinde görevliler hakkında disiplin soruşturması yapılmasını yetkili mercilerden talep edecektir. Bu uygulama ile bir yandan kolluk görevlilerinin vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmesi sağlanmış olacak bir yandan da kolluk görevlilerimiz asılsız suçlamalardan tamamen arınacaktır. Kolluk Şikâyet Büroları, kolluk şikâyetlerine ilişkin iş ve işlemleri yürütmek üzere ilimizde, il idare kurulu müdürlüğü, ilçelerimizde ise yazı işleri müdürlüğü-hukuk işleri şefliği bünyesinde oluşturulmuştur. Bu birimler, mülki idare amirleri tarafından görevlendirilmiş yeteri kadar personelden oluşmakta. İhbar ve şikâyetlere ilişkin olarak iş ve işlemlerin yürütülmesi ve takibi bu birim tarafından yerine getirilmekte. 

USULÜNE UYGUN BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMESİ

Kolluk Şikâyet Büroları; ihbar ve şikâyetlerin merkezi kayıt sistemine kaydını yapmak, kanun kapsamında Komisyon ile ilgili yazışmaları yürütmek, ihbar ve şikâyetlerle ilgili yazışmaların kaydı, takibi, ilgili birimlere sevk edilmesi ve diğer işlemleri yapmakla görevlidir. Kolluk Şikayet Büroları’nın yapacağı iş ve işlemler ile Merkezi Kayıt Sistemi’nin işleyişi hakkında verilecek olan bu hizmetiçi eğitim programı, kolluk gözetim iş ve işlemlerinin usulüne uygun bir şekilde yürütülmesini sağlayacak, görevli personele rehberlik edip yol gösterecek. Yetkili personel konu ile ilgili eksiklikleri varsa giderecek, kendisini geliştirmesine katkıda bulunacaktır. Bu vesileyle, hizmet içi eğitimin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, düzenlenmesinde emeği geçen Valilik personelimize ve siz değerli katılımcılarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.” 

Vali Yıldırım'ın konuşmasının ardından İl İdare Kurulu Müdürü Selami Evli tarafından katılımcılara yönelik ‘Kolluk Gözetim Komisyonu Mevzuatına Uygun Yapılan İş ve İşlemler’ konulu sunum gerçekleştirildi. Katılımcı kurum personelleri tarafından sorulan soruların cevaplanması ile devam eden eğitim programına Vali Aziz Yıldırım'ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Kaan Peker, ilgili kurum müdürleri ve kurum personelleri katıldı.



TEKİRDAĞ’DA IŞIK İHLALİ KAZAYA NEDEN OLDU: 1 YARALI

ÇORLU’DA UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK OPERASYONUNA 2 TUTUKLAMA

TEKİRDAĞ’DA 539 POLİSLE DENETİM: 11 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NDE SINAV DÖNEMİNDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

AYAĞINA İP DOLANAN KARGA AĞAÇTA MAHSUR KALDI