VALİ YILDIRIM, YAHYA KEMAL BEYATLI’YI VEFATININ 64. YILDÖNÜMÜNDE ANDI

VALİ YILDIRIM, YAHYA KEMAL BEYATLI’YI VEFATININ 64. YILDÖNÜMÜNDE ANDI

Tekirdağ Valisi Yıldırım, "Beyatlı, Türklüğün öz değerleri, kimlik arayışı gibi konularda incelemeler yapıp milletimizi aydınlatmıştır.” dedi.

Tekirdağ Valiliği Yahya Kemal Beyatlı’nın vefatının 64. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yahya Kemal Beyatlı’nın Türk Kültür ve Siyaset Tarihinin çok önemli simalarından biri olduğunu ve Türk Kültür tarihine önemli katkılar yaptığını ifade eden Vali Aziz Yıldırım mesajında şunları söyledi:  

 “Üç Kemaller Diyarı' olan Tekirdağımızın Kemallerinden biri olan Yahya Kemal Beyatlı, Türk kültür ve siyaset tarihininçok önemli simalarından biridir. Edebiyat öğretmenliği, Tekirdağ, İstanbul Milletvekilliği ve büyükelçilik görevlerinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı, Türk dili, gelişimi ve Türk tarihi gibi konularda çeşitli dergilerde makaleler yayımlayarak Türk kültür tarihine önemli katkıları olmuştur. Türklüğün öz değerleri, kimlik arayışı, Türk şiir ve sanatının tarihi gibi konularda derinlemesine incelemeler yapıp, eserlerinde ortaya koyarak Milletimizi bu konularda aydınlatmıştır.

VATAN TOPRAĞINDA KAN, TER VE GÖZYAŞI

Türk Milletini vücuda getiren kıymetlerin, bin yıllık bir zaman içinde vatan toprağında kan, ter ve gözyaşı ile yoğrulmasından doğduğuna inanan Yahya Kemal Beyatlı, düşünceleriyle pek çok fikir adamı ve şairi de derinden etkilemiştir. Yahya Kemal, nesir alanında eser vermiş olmakla birlikte şair olarak isim yapmış bir edebiyatçıdır. Genellikle sade, doğal ve yaşayan bir Türkçe ile şiir yazmıştır. Şiirin vezin, kafiye ve iç ahenge dayandığına inanmış, bu fikirlerini ustaca uygulamıştır. Şiir anlayışındaki titizliği ve Türkçe’yi güzel ve etkili kullanması sebebiyle çok sayıda şiiri bestelenmiş ve farklı sanatçılar tarafından okunmuştur.  Vefatının 64. yıldönümünde şair, yazar, siyasetçi ve fikir adamı Yahya Kemal Beyatlı’yı rahmetle ve minnetle anıyor, bu günün, Yahya Kemal Beyatlı’nın daha fazla tanınmasına vesile olmasını diliyorum.”



TEKİRDAĞ’DA 20. GELENEKSEL YAYLA ŞENLİKLERİ BAŞLADI: YÜZLERCE KİŞİLİK HORON BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

ERGENE’DEKİ HAYVANCILIK İŞLETMESİNE HASTALIKTAN ARİ İŞLETME SERTİFİKASI VERİLDİ

ELEKTRİK DİREKLERİ ÜZERİNDEKİ LEYLEK YUVALARINA İTİNALI BAKIM

KAZA SONRASI İKİYE BÖLÜNEN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ AĞIR YARALANDI

MOTOSİKLETTEN DÜŞEN SÜRÜCÜ YARALANDI