VALİ YILDIRIM, ERENLER CEMEVİ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI!

VALİ YILDIRIM, ERENLER CEMEVİ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI!

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmaraereğlisi'nde Erenler Cem Evi'nin temel atma törenine katıldı.

Vali Aziz Yıldırım Marmaraereğlisi ilçemizde inşa edilecek olan Erenler Cemevi’nin Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Temel Atma Töreni’ne Vali Aziz Yıldırım, Marmaraereğlisi Kaymakam Vekili Muhammet Safa Kömürcü, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Sahil Güvenlik 88 Komutanlığı SG Yüzbaşı Burak Akanpınar, ilçe protokolü, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Erenler Cemevi Şube Başkanı İmam Yaman ve vatandaşlarımız katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı.

Ardından Erenler Cemevi Şube Başkanı İmam Yaman açılış konuşmasını yaptı. Sonrasında nefesler ve deyişler dinlendi, semahlar izlendi.

Ardından Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Sinem Özüpek bir konuşma yaparak yapılacak cemevi hakkında teknik bilgiler verdi.

Akabinde Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata bir konuşma yaparak cemevinin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Ata’nın ardından konuşan Vali Yıldırım: “İsmiyle müsemma Erenler Cemevi ve Kültür Merkezi inşallah seneye burada yükselecek bugünkü temel atma töreninden sonra bir daha ki Muharrem ayının oruçlarını, iftarlarını inşallah burada yapacağız. 1071’ i temel alırsak yaklaşık bin yıldır ama biz biliyoruz ki daha öncesinde de bu topraklarda vardık ve biz iki bin yıldır bu topraklar üzerindeyiz, hep birlikteyiz, hep beraberiz. Gönüllerimiz bir, hedeflerimiz bir, kültürümüz bir ve biz bu kültürü hem yaşatmak hem de geliştirmek için hep beraberiz. Mevlevi hanede sema yaparız, cemevinde semah yaparız. Değişler de bizimdir, ağıtlarda. Biz bu kültürle varız ve bundan sonra da hep birlikte bu kültürle beraber olacağız. Bizim aramızda ayrı gayrı yok ve bizim aramıza ayrı gayrı sokmaya gayret edenler hiçbir zaman muvaffak olamayacaklar. Teşekkür ediyorum. Değişler ne kadar gönüldendi ve semah ne kadar güzeldi değil mi? Biz bunlarla büyüdük, bunlarla hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Burada bir Cemevi ve Kültür Merkezi yapılacak. Değerli Marmaraereğlisi Belediye Başkanımız ve onun çok kıymetli ekibi başta Sinem Hanım sizlere söz verdi. Bizlere söz verdi aslında geçen yıl ve bu sene sözünü tutuyor. Bugün inşallah burada açacak olduğumuz, temelini atacak olduğumuz Cemevi ve Kültür Merkezi uzun yıllar buraya gelecek olan erenlerin, gönüldaşların hizmetinde olacak. Burada semahlar dönülecek. Burada değişler söylenecek. Burada lokmalar paylaşılacak ve biz hep birlikte, hepimiz burada olacağız. Bu projeyi hazırlayan kardeşlerimize, arkadaşlarımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Örnek ve güzel bir proje olacak. Tebrik ediyorum. İnşallah kısa zamanda bu uygulamaya geçecek, inşaatı bitecek. İnşallah hep birlikte içini yine bugünkü olduğu gibi güzelliklerle, semahlarla, değişlerle ve dualarla inşallah açacağız. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum sizler huzurunda ve buraya gelip semaha, güzelliklere, lokma paylaşımına, değişlere katılacak olan bütün canları şimdiden kutluyorum. Hepimize hayırlı olsun, mübarek olsun.” dedi.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından butona basılarak temel atma başlatıldı.



YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

TEKİRDAĞ ŞEHİR TİYATROSU PERDELERİNİ BERTOLT BRECHT İLE AÇIYOR

YILIN ‘EN’LERİ YARIŞMASINDA HER HAFTA HEYECAN ARTIYOR

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

BAŞKAN ÇETİN, ZELİHA MEHMET TUSÇUOĞLU ORTAOKULU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI