VALİ YILDIRIM ÇERKEZKÖY’DE BİR DİZİ AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

VALİ YILDIRIM ÇERKEZKÖY’DE BİR DİZİ AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy'de bir dizi açılış gerçekleştirerek ziyaretlerde bulundu.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Yunus Emre İlkokulu’nda kurulan Z Kütüphane, Spor Salonu ve Laboratuvarın açılışını yaptı. Açılışların akabinde tadilat sürecinde olan Kaymakamlık Binası’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy'de bir dizi açılış gerçekleştirerek ziyaretlerde bulundu. Vali Yıldırım İlk olarak içerisinde 3 bin 650 adet kitap, 7 adet bilgisayar ve bir adet yazıcı bulunan Şehit Piyade Uzman Çavuş Nihat Kara Kütüphanesi’nin açılışı yaptı.

Açılışta konuşan Vali Yıldırım şunları söyledi: 

BU VATAN ÇOK KIYMETLİDİR

“Önemli olan Şehitlerimizi hatırlamaktır. Onların niçin Şehit olduklarını çocuklarımıza anlatmaktır. Bu vatan hakikaten çok kıymetlidir. Bu vatan için şehitler verdik. Gençlerimize, yeni nesillere bunun çok iyi anlatılması lazım. İnsanın en değerli varlığı dünyada canıdır denir. Canından vazgeçiyorsa demek ki, canından daha fazla sevdiği başka bir değer var. Vatanı var, inancı var, bu ezanlar var, bayrak var.

Bayraklar inmesin, ezan dinmesin diye Mehmet Akif’in dediği gibi ‘Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor.’ Hakikaten bu bayrak inmesin diye pek çok şehit veriyoruz. Hala da mücadelemiz aynı şekilde devam edecek. Bizim kimsenin malında, vatanında, toprağında gözümüz yok ama bizim vatanımızda, devletimizde, toprağımızda gözü olanlar varsa da sonuna kadar mücadele ederiz. Allah hayırlı, uğurlu eylesin. Burada çocuklarımıza kütüphanemiz faydalı olsun. Güzel kitaplar okuyup güzel bilgiler edinsinler. Çocuklarımız en güzel şekilde yetişsin.”    

ŞEHİT BABASINA PLAKET TAKDİM ETTİ

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Akabinde Vali Yıldırım, Şehidimizin Babası Kemal Kara’ya plaket taktim etti. Ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler kütüphaneyi gezdi. Ardından Vali Yıldırım hayırseverler ve okul aile birliği tarafından yaptırılan spor salonunun açılışını yaptı. Vali Yıldırım, spor salonunun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek plaket takdim etti.

Son olarak Vali Yıldırım, hayırseverler ve okul aile birliği tarafından yaptırılan fen laboratuvarının açılışını yaptı. Vali Yıldırım laboratuvarın hayırlı olmasını temenni etti ve kurulmasında emeği geçenlere plaket takdim etti. Ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler alanı gezdi.     

TADİLATTA OLAN KAYMAKAMLIK BİNASINI İNCELEDİ

Vali Aziz Yıldırım açılışlardan sonra, Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından tadilatı yaptırılan Kaymakamlık Binası’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Binayı gezen Vali Yıldırım, tadilat süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Aziz Yıldırım’a ziyaretleri sırasında Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin eşlik etti.