Tarih: 14.08.2022 18:53

VALİ YILDIRIM BİLECİKLİ ÖĞRENCİLERİ MİSAFİR ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Anadoluyuz Biz’ projesi kapsamında Bilecik’ten Tekirdağ’a gelerek Süleymanpaşa’da bulunan müze, tarihi Rüstem Paşa Cami, sevgi evi ziyaretlerinde bulunan 40 erkek öğrenci, daha sonra Tekirdağ Valiliği’ne geldi.

Öğrencilerin bulundukları illerin dışında farklı şehirleri ziyaret etmelerinin sağlandığı, illere düzenlenen geziler ve illerde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk faaliyetleri vesilesiyle çocuklarda gönüllülük, dayanışma, iyilik, hoşgörü kavramlarının oluşması ve geliştirilmesi, çocuklarda oluşturulan milli ve manevi değerler ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı ‘Anadoluyuz Biz’ projesi kapsamında Tekirdağ’a gelen öğrenciler, Vali Aziz Yıldırım tarafından kabul edildi.

Tekirdağ Valiliği YİKOB Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Vali Yıldırım öğrenciler ile tek tek ilgilendi, hedefleri hakkında konuştu ve Tekirdağ hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerle buluşmada konuşan Vali Yıldırım şunları kaydetti: “Ne olmak istiyorsanız kendiniz karar verin fakat verdiğiniz o kararları elde edebilmek için gayret sarf edin. Gayret sarf etmeden hiçbir şey olmuyor. Yorularak ancak yapabilirsiniz. Hem eğlenin hem öğrenin diye bir formül yok. Öğrenmek istiyorsanız konforunuzdan fedakarlık yapacaksınız. Başkaları uyurken siz daha az uyuyacaksınız, başkaları oynarken siz daha az oynayacaksınız, başkaları eğlenirken siz daha az eğlenceye vakit ayıracaksınız. Lütfen kitap okuyun. Okumanızı ne kadar geliştirirseniz anlamanız o kadar gelişir. Anlamanız ne kadar gelişirse, karar verme süreciniz o kadar hızlanır ve daha doğru kararlar verirsiniz. Alternatifleri daha çabuk düşünürsünüz. Yarının Türkiye’si sizlerin omzunda yükselecek. Sizler bizlerin yerini alacaksınız ve inanıyorum ki daha güzel işler yapacaksınız. Türkiye’mizi daha güzel yerlere taşıyacaksınız. Bu sorumluluk bilinciyle hayata bakın.”

ÇORLU’YU DA ZİYARET ETTİLER

Öğrenciler, kabulü ve ilgisinden dolayı Vali Yıldırım’a teşekkür ederek çiçek taktim ettiler. Süleymanpaşa ilçesini ziyaret eden öğrenciler, bir sonraki gün Çorlu ilçesini ziyaret etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —