Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekerek vatandaşlara hazırlıklı olma çağrısında bulundu. Depremlerin değil, dayanıksız binaların can kayıplarına yol açtığını vurgulayan Soytürk, bilinçli toplum ve sağlam yapılaşmanın hayati önem taşıdığını belirtti.
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Türkiye’nin dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinde yer aldığını belirterek, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olunmasının hayati önem taşıdığını ifade etti. Depreme karşı alınacak önlemler, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda vatandaşların bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
EĞİTİM VE FARKINDALIK VURGUSU
Vali Soytürk, gerçekleştirilen eğitimler ve etkinliklerle toplumda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti. Depreme karşı daha dayanıklı yapıların inşa edilmesi gerektiğini dile getiren Soytürk, afet anında toplumun bilinçli ve dayanışma içerisinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti.
Türkiye’nin deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğunu hatırlatan Soytürk, güvenli yaşam kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.
KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ
Tekirdağ’da afetlere hazırlık konusunda gerekli planlama, hazırlık ve bilinçlendirme çalışmalarının ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde titizlikle yürütüldüğünü belirten Soytürk, çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.
“DEPREMLER DEĞİL, BİNALAR ÖLDÜRÜR”
Doğal afetlerin engellenemeyeceğini ancak gerekli önlemler alınarak zararlarının azaltılabileceğini vurgulayan Soytürk, “Ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını ve depremlerin değil, binaların ölümlere sebebiyet verdiğini unutmayalım. Koruyucu tedbirlerimizi bir an önce alalım” çağrısında bulundu.
Vali Soytürk, açıklamasının sonunda Tekirdağ’da ve Türkiye genelinde deprem bilincinin artmasını temenni ederek, tüm vatandaşlara afetlerden uzak, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diledi.