VALİ AZİZ YILDIRIMDAN BERAT KANDİLİ MESAJI

VALİ AZİZ YILDIRIMDAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni en samimi duygularımla tebrik ediyorum.”dedi.

Vali Aziz Yıldırım, Berat Kandili mesajında şunlara yer verdi:

“AF İSTEYEN YOK MU AFFEDEYİM”

“Mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdeleyicisi olan bir Berat Kandili'ni hep birlikte idrak etmenin heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz.Berat Gecesi; kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Nitekim bir  Hadis-i Şerifte, ‘Şabanın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü Teâlâ buyurur ki: ‘Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa istesin, vereyim. ‘Bu hâl, sabaha kadar devam eder.‘ buyrulur.

EN SAMİMİ DUYGULARIMLA TEBRİK EDİYORUM

Berat Gecesi, hatalarımızı ve kusurlarımızı düzeltmek, toplumsal ve bireysel sorumluklarımızı hatırlamak, Rabbimizin rahmet ve mağfiretine nail olmak için Müslümanların önüne açılmış bir fırsat kapısıdır. Bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, tüm dünyanın mutluluk, sağlık ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni en samimi duygularımla tebrik ediyorum.



Anahtar Kelimeler: YILDIRIMDAN BERAT KANDİLİ MESAJI