VALİ AZİZ YILDIRIM MUHTARLARLA İFTAR ETTİ

VALİ AZİZ YILDIRIM MUHTARLARLA İFTAR ETTİ

Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım muhtarlarla birlikte iftar etti

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi’nde muhtarlarla birlikte iftar yaptı. İftara Göç İdaresi Başkanlığının kuruluşu yıldönümü münasebetiyle İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş ve Göç İdaresi personeli de katıldı.

“DEVLETİMİZİN GÖREN GÖZÜ, İŞİTEN KULAĞIDIR”

İftar Programı, ezan okunmasının birlikte iftar yapılması ile başladı. Sonrasında İl Müftüsü İsmail İpek sofra duası yaptı.

Ardından konuşan Vali Yıldırım şunları kaydetti: “1829 yılından bu yana vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, seçimle iş başına gelmiş, kamu yönetim zincirinin ilk halkası muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip olup, mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır.

“MUHTARLIK MÜESSESESİ DEVLETİMİZİN KURUMSAL TEMSİLCİLİĞİ KONUMUNDADIR”

Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olan Muhtarlık Müessesesi, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği konumundadır. Muhtarlarımız, en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak sevinçte ve hüzünde halkımızın yanında ve hizmetinde olma gayreti içerisindedir.

Halkımızın tercihine mazhar olmak, sizler değerli muhtarlarımıza büyük sorumluluklar yüklemektedir. Devletin halkla en sıcak temas noktası, devletin güler yüzü, halkın yönetime katılımının en önemli aracı sizlersiniz. Çalışmaları kolaylaştırmada ve kamu hizmet sunumlarında hız, etkinlik ve performansın arttırılmasında önemli bir rol üstlenmektesiniz. İnanıyorum ki her bir muhtarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

MUHTARLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Tekirdağ’da mahallelerinin her türlü ihtiyacını tespit edip vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşmasını sağlayan siz değerli mahalle muhtarlarımıza, ortaya koyduğunuz özverili hizmetler ve başarılı çalışmalarınız sebebiyle teşekkürü borç biliyorum. Bu vesileyle, kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyor, görevi bırakmasının ardından veya görev başındayken vefat etmiş tüm muhtarlarımızı rahmetle anıyorum. Cenab-ı Hak oruçlarınızı kabul etsin. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Rabbim,  Ramazan ayını hakkıyla eda edip bayrama ulaşanlardan olmayı nasip etsin.”

GÖÇ İDARESİ PERSONELİNE SESLENDİ

Ardından Göç İdaresi Başkanlığının kuruluş yıldönümü münasebetiyle Göç İdaresi Müdürlüğü personellerine de hitap eden Vali Yıldırım; “Türkiye coğrafi konumu itibarıyla yabancılar için Doğu ile Batıyı birleştiren doğal bir köprü konumundadır. Önemli geçiş güzergâhları üzerinde bulunan Türkiye nüfus hareketlerinin odağındaki ülkelerden biridir. Bununla birlikte ülkemizdeki siyasi istikrar ve ekonomik potansiyel de bir çekim gücü oluşturmaktadır.  Bu sebeple, çok sayıda göçmen için ülkemiz, geçiş güzergahı konumundadır. Bunun yanında çok sayıda yabancı ülkemizde ve ilimizde ikamet etmektedir.

YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU

Göç hareketleri ülkemiz açısından zaman zaman büyük sorunlara sebep olmuştur. Bu bağlamda, göç sorunlarının etkin yönetimi açısından, dünyadaki örnekleri gibi, görev alanına yönelik strateji ve güncel politikaları geliştirip uygulayan, insan hakları odaklı, nitelikli personel ve sağlam bir alt yapıyla donanmış, yetkin bir kurumsal yapılanmaya ihtiyaç duyulmuştur. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, göç konusunda daha etkin politikalar belirleyebilmek ve uygulayabilmek için yeni düzenlemeler getirmiştir. Bu düzenlemelerin en önemlisi, 04.04.2013 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek 11.04.2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’ dur.

GÖÇ İDARESİ ÇALIŞANLARINI TEBRİK ETTİ

Göç İdaresi Başkanlığının yereldeki birimi,  İl Göç idaresi Müdürlüğüdür. Göç İdaresi Müdürlüğü, ilimizde yaşayan yabancıların ülkemizdeki hayata uyum sağlamaları ve vatandaşlarımızla karşılıklı uyum içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla birtakım çalışmalar yürütmektedir. Başarılı çalışmaları sebebi ile Tekirdağ Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş ve Tekirdağ Göç İdaresi personelini tebrik ediyorum. Bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.”

İftar Programı, Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın muhtarlar ve Göç İdaresi Müdürlüğü personelleri ile fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.



Anahtar Kelimeler: YILDIRIM MUHTARLARLA İFTAR