BU SENEKİ TEMA VAKIF MEDENİYETİ`NDE ŞEFKAT VE MERHAMET

BU SENEKİ TEMA VAKIF MEDENİYETİ`NDE ŞEFKAT VE MERHAMET

Her yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Vakıf Haftası başladı. Vakıf Haftası`nın bu yılki teması `Vakıf Medeniyeti`nde Şefkat ve Merhamet` olarak belirlendi.

Her yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıf Haftası bu yıl Covid 19 salgını nedeniyle kitle iletişim araçları ile kutlanacak. Vakıf Haftası`nın bu yıl ki teması `Vakıf Medeniyeti`nde Şefkat ve Merhamet` olarak belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü`nden yapılan basın açkılamasında, "Vakıf Haftasının her sene olduğu gibi bu sene de 11-17 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile ülkemiz genelinde kutlanması planlanmış idi. Ancak Vakıf Haftası bu yıl, Covid ? 19 salgını nedeniyle sosyal medya kanalları ve kitle iletişim araçları kanalıyla kutlanacaktır. Haftanın bu seneki teması `Vakıf Medeniyetinde Şefkat ve Merhamet`tir."denildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü?nün resmi sosyal medya hesapları, Instagram, Twitter, Facebook ve Youtube üzerinden takip edilebileceği belirtilen etkinlikler öncesi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ?Vakıf kültürü, merhamet toprağında filizlenmiş ve serpilmiştir. Çünkü merhamet yaşatmaktır. Yaşamı; değerini yücelterek, koşullarını her daim daha da iyileştirerek, hiçbir ayırım ve fark gözetmeksizin korumaktır. Vakıf kültürümüz o denli derin ve zengindir ki özünü teşkil eden bu yaşatma çabası sadece insanı ve diğer canlıları değil, emek ve alın teriyle hayat bulmuş kurumları ve yapıları da kapsar. Açıktır ki medeniyetimizin değerleri ile şekillenmiş olan vakıf kültürümüz, insanın tüm iyi hasletlerinden beslenen fikir ve düşünceleri ile bunlardan vuku bulan eserleri de muhafaza ederek, beşerin hem bedenini hem ruhunu korumayı başarmıştır." ifadelerine yer verdi.

VAKIF SEVGİ, HİZMET VE HAYIR KURUMUDUR

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ise, "Vakıf bir sevgi, hayır ve hizmet kurumudur. Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanları olarak hepimiz üstündeki büyük vebal ve sorumluluğun farkında olarak koşullar ne olursa olsun gayretle çalışmakla mükellefiz. Bu minvalde; vakıf abide eserlerimize can suyu verilmeye, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kuru gıda paketi ulaştırılmaya, muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza vakfiyeler doğrultusunda aylık bağlanılmasına, eğitim çağındaki öğrencilerimize eğitim bursları verilmeye, Eyüp imaretinde sıcak yemek servisi yapılmaya devam etmektedir."dedi.

VAKIF HAFTASI HAYIRLI OLSUN

Vakıf Haftası`nı kutlayan Genel Müdür Ersoy, "Amacımız, yüzlerce yıldır bizlere emanet bırakılmış ve bugün önemini daha da iyi idrak etmekte olduğumuz, yardımlaşma ve karşılık beklemeden iyilik yapma kavramlarının temsili bir mücevher gibi olan vakıf olgusunu oluşturan şuurun canlı tutulmasını sağlamaktır. Vakıf Haftası`nın hayırlı olmasını temenni eder; benliğinde karşılık beklemeden iyilik yeşertmiş, şefkat ve merhamet duygularını ihtiyacı olana sunma isteği ile dolu vâkıf yürekleri selamlar, saygılar sunar, bir dahaki Vakıf Haftası`nda bütün çalışanlarımız ve dostlarımızla sağlıkla yan yana ve birlikte olabilmeyi dilerim."diye açıklamasını tamamladı.



Anahtar Kelimeler:

VARTOLULAR ÇERKEZKÖY DERNEK KURDU

PLATONİK AŞIĞIN ÖLDÜRDÜĞÜ FATMA TOPRAĞA VERİLDİ

BİR HAFTADA 5 BİN 958 TON SICAK ASFALT ATILDI

MERİÇ-ERGENE HAVZASI HAVZA SU KURULU TOPLANTISI YAPILDI

TEKİRDAĞ’DA PLATONİK AŞK CİNAYETİNDE ÖLÜ SAYISI 2’YE YÜKSELDİ