UMAY ARAMA KURTARMA DERNEĞİ HEM BİLGİLENDİRDİ HEM EĞLENDİRDİ

UMAY ARAMA KURTARMA DERNEĞİ HEM BİLGİLENDİRDİ HEM EĞLENDİRDİ

UMAY Arama Kurtarma Derneği öğrencilere arama kurtarma eğitimleri veriyor.

UMAY Arama Kurtarma Derneği Temel Afet Bilinci çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2021 Yılından bu yana Sivil Toplum Kuruluşlarına, Siyasi Partilere, Eğitim Kurumlarına, Sendika Temsilciliklerine, Odalara, işyeri ve İşletmelere Temel Afet Bilinci Eğitimleri veren dernek yıl sonu etkinlikleri kapsamında mezuniyet pikniği düzenleyen öğrencilere de afetler konusunda bilgilendirme çalışmalarını başlattı.

Çerkezköy’de Yunus Emre İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerin düzenlediği yıl sonu pikniğinde UMAY Arama Kurtarma Derneği de katılarak, Temel Afet Bilinci, eğitimleri verdi. Çalışmayla ilgili bilgi veren UMAY Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Tokgöz, “Öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında yıl sonu etkinlikleri kapsamında davet eden okullarımızın şenliklerine katılım sağlıyoruz. Katılım sağladığımız şenliklerde oyun alanlarına çektiğimiz halatlar ile çocuklarımıza zipline, halat çekme, fasulye atma, çuval yarışı, yumurta yarışı, sandalye kapmaca ve çemberle iş birliği oyunları oynatarak hem eğlendiriyor hem de afetler konusunda bilgilenmelerini sağlıyoruz. Oyunlarımızı; hem geleneksel olması bakımından hem de çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlaması bakımından özenle seçiyoruz. Zipline ile çocuklarımıza emniyet kemeri takmayı ve olası tahliye durumlarında da aynı şeyle karşılaştıklarında güvende olduklarını hissettirmeye çalışıyoruz. Çemberle iş birliği oyunuyla ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketini öğretiyoruz. Fasulye atma yarışıyla düzenli bir sıra oluşturmalarını ve tahliye esnasında da aynı şekilde davranmaları gerektiğini anlatıyoruz. Yumurta taşıma yarışı ile ellerinde bir eşya olduğunda hem dikkatli hem de hızlı olmaları gerektiğini anlatıyoruz. Çuval yarışı ile çocuklarımızın zıplayarak aşmaları gereken engeller olduğunda dikkatli ve güvenli zıplamaları gerektiğini anlatıyoruz.” dedi.

Şu ana kadar iki okul ile yaptıkları etkinliklerde öğretmen, veli ve öğrencilerden olumlu yönde geri dönüşler aldıklarını belirten UMAY Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Tokgöz şöyle devam etti: “Katıldığımız etkinliklere velilerde katıldığı için hem gönüllülük hem de afet bilinci konusunda onları da bilgilendiriyoruz. Yaptığımız etkinliklerin ve verdiğimiz eğitimlerin ücretsiz olduğunu bizlerin ise bu faaliyetler kapsamında gönüllü olarak çalıştığımızı duyduklarında bize olan ilgileri daha fazla artıyor. Arama Kurtarmanın sadece enkaz alanında çalışmak olmadığını ekibimizin içerisinde sağlık, insani yardım, haberleşme, lojistik gibi birimlerimiz olduğunu ve her vatandaşımızın gönüllü olduğunda kesinlikle yapabileceği bir şey olduğunu anlatıyor ve Çerkezköy’ümüz için Gönüllülüğü yaymaya ve artırmaya çalışıyoruz. UMAY Arama Kurtarma Derneği olarak afetleri bilinçlenerek ve hazırlıklı olarak en az zararla atlatabileceğimizi biliyor bunu da herkese anlatmaya gayret gösteriyoruz. Tüm aile bireylerinden çocuklarımıza kadar bu bilince hasıl olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Yaşadığımız bölgede deprem, sel, heyelan, tsunami gibi afet riskleriyle birlikte yaşıyoruz ve bu afetlere karşı alınacak önlemleri de hepimizin bilmesi gerekmektedir. Biz bu konuda duyarsız kaldığımız sürece can ve mal kaybı yaşamasak dahi psikolojik etkileri bile bizleri olumsuz etkileyecektir. Bundan dolayı afetleri göz ardı etmemeye evimizde, iş yerimizde ve arkadaş ortamımızda sürekli dillendirerek hazırlıklı olmaya mecburuz. Bizler dernek olarak eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında bizden talep edilen her davete seve seve katılıyoruz. Bu iş için gönüllüyüz ve karşılığında da hiçbir beklentimiz yok. Bireysel olarak bu bilince sahip olmak isteyenler bile bize ulaşabilir ve bir kişi dahi olsa seve seve bu eğitimi veririz. Bizleri etkinlikleri kapsamında davet eden ve bu fırsatı veren Yunus Emre İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.”



ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM

İLK BİN İÇİNDE 35 FİRMA ÇERKEZKÖY TSO ÜYESİ

TİM’İN İLK 1000 FİRMA ARASINDA ÇOSB’DEN 28 FİRMA GİRDİ