TÜRKİYE 2’İNCİSİ TAKIMDAN 3 BİN METRE HEDEFLİ ROKET

TÜRKİYE 2’İNCİSİ TAKIMDAN  3 BİN METRE HEDEFLİ ROKET

Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri TEKNOFEST Teknoloji yarışması öncesinde 3000 metre hedef menzili olan roket prototipini hazırladı.

Daha önce Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi, TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında düzenlenen Liselerarası Roket Yarışması’nda 1500 metre yüksekliğe ateşlemişti. Bu kez Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri 3000 bin metre hedef için roket prototipi yaptı.

HEDEF 3000 BİN METRE

2022 yılında katıldığı TEKNOFEST teknolojileri yarışmasında finale kalarak 1500 metreye roket ateşleyen Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi TEKNOFEST Takımı bu yılki yarışma için hazırlıklarını tamamladı. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi TEKNOFEST Takımı’nın yarışma için hazırlıklarını tamamladığını belirtti. Eylül ayında 3000 bin metre hedef ile ilgili roket prototipinin tamamlandığını belirten Danışmaz şunları yazdı: “İstikbal Göklerdedir.

Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Teknofest Takımımız yarışma için hazırlıklarını tamamlıyor. Eylül ayında 3000 metre hedef ile ilgili. Roket prototipi bugün tamamlandı. Gençler sizlerle gurur duyuyoruz. Danışman öğretmenimiz. Selçuk Özel’e çok teşekkür ediyorum.”

Bu arada, Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Alkaid Roket takımı, TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması Lise Kategorisi Kritik Tasarım Raporu Aşaması’nda Türkiye 2’inci olmuştu.



TÜRKİYE 2’İNCİSİ TAKIMDAN 3 BİN METRE HEDEFLİ ROKET

KURBAN BAYRAMI BOYUNCA KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN EKİPLER SAHADA OLACAK

BİLİM ŞENLİĞİ ÇOSB’DE DÜZENLENECEK

KOÇAK ORTAOKULU’NDA BİLİM FUARI AÇILIŞI

SERKAN MÜJGAN KARAGÖZ ORTAOKULU’NDAN TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI