TÜRK METAL’DEN 4 İLDE EŞ ZAMANLI EYLEM: “ZAFER DİRENEN METALCİNİN OLACAK”

TÜRK METAL’DEN 4 İLDE EŞ ZAMANLI EYLEM: “ZAFER DİRENEN METALCİNİN OLACAK”

Türk Metal Sendikası, MESS ile yürütülen 2025–2027 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından dört ilde eş zamanlı eylem yaptı.

Türk Metal Sendikası, MESS ile yürütülen 2025–2027 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından dört ilde eş zamanlı eylem yaptı. Sendika, “Enflasyonun altında zamma asla evet demeyeceğiz” diyerek mücadeleyi büyüteceklerini açıkladı.

EYLEM SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 8 Aralık’taki beşinci toplantıda uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından, Türk Metal eylem sürecini başlattı.
Başkanlar Kurulu’nun 9 Aralık’ta aldığı karar doğrultusunda ilk eylem, 12 Aralık 2025 Cuma günü İstanbul’daki MESS Merkez Ofisi ile Ankara, İzmir ve Bursa’daki Bölge Temsilcilikleri önünde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Üyelerin yoğun katılımıyla yapılan eylemde sendikanın sürece ilişkin değerlendirmeleri basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu.

“MESS’İN TEKLİFİ ENFLASYONUN ALTINDA KALDI”

Basın açıklamasında, MESS’in sendikanın taleplerinin çok altında bir zam önerdiği vurgulandı. Türk Metal’in ilk altı ay için saatlik ücretlerde %20 + 35 TL seyyanen zam talep ettiğini belirten sendika temsilcileri, işverenin buna karşılık %5 + 11,50 TL teklif sunduğunu, bunun oransal olarak %10’a denk geldiğini ifade etti.
Sendikaya göre teklif, açıklanan 6 aylık %13 enflasyon oranının bile altında kaldı. MESS’in sonraki altı aylar için teklif vermediği, sosyal yardımlar konusunda ise yıllık enflasyonun %32,95 olmasına rağmen %25 artış önerdiği belirtildi.

“HAKKIMIZ OLANI İSTEYORUZ”

Açıklamada, Türk Metal’in uzlaşma niyetiyle masaya oturduğu ancak MESS’ten aynı yaklaşımı görmediği dile getirildi.
Sendika, işveren tarafının “kazanılmış hakları geri almaya yönelik dayatmalar” yaptığını; esnek çalışma, kıstelyevm, denkleştirme ve telafi çalışması gibi uygulamaların öne sürüldüğünü kaydetti.
Türk Metal, “Biz yalnızca emeğimizin, alın terimizin karşılığını istiyoruz. İnsan onuruna yakışır bir yaşam istiyoruz” ifadeleriyle taleplerinin meşru olduğunun altını çizdi.

“BU DAHA BAŞLANGIÇ: DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

Sendika, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek üyelerine birlik çağrısı yaptı:
“Yoksulluğa ve geçim sıkıntısına asla evet demeyeceğiz. Hakkımızı alana kadar direneceğiz. Zafer Türk Metalcinin olacak.”

Açıklamada, işverenlere de seslenilerek, üretim ve ihracat başarılarında payı olan metal işçilerinin görmezden gelinemeyeceği vurgulandı.
Türk Metal, eylemlerin süreceğini ve “zafer elde edilene kadar geri adım atılmayacağını” açıkladı.



Yorum Yazın

ÇERKEZKÖY ÖĞRENCİ MECLİSİ İLÇE SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

TEKİRDAĞ’DA ÇOCUKLARA DOĞA BİLİNCİ AŞILAYAN ETKİNLİK

TEKİRDAĞ’DA GDO’LU MISIR DAVASI ERTELENDİ

TÜRK METAL’DEN 4 İLDE EŞ ZAMANLI EYLEM: “ZAFER DİRENEN METALCİNİN OLACAK”

TEKİRDAĞ’DA MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ: RENKLERİN DANSI