TÜRK METAL GAZETECİLERLE BİRARAYA GELDİ

TÜRK METAL GAZETECİLERLE BİRARAYA GELDİ

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden ile Türk Metal Sendikası Çorlu Bölge Temsilcisi Nevzat Kavlak Çerkezköy’de gazetecilerle bir araya geldi.

Türk Metal Sendikası temsilcileri Çerkezköy’de gazetecilerle biraraya geldi. Wyndham Otel’de Türk Metal Sendikası tarafından verilen kahvaltıda konuşan Türk-İş Tekirdağ İl Başkanı ve TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Sendika olarak bugün en iyi sözleşmeyi yapan sendikayız. Bundan sonrada her zaman üyelerimizin çıkarları doğrultusunda en iyi sözleşmeleri yine biz yapacağız.”dedi.

Türk Metal Sendikası’nın Çerkezköy, Kapaklı Şube Başkanları ve Çorlu temsilcisinin katıldığı programda kısa bir konuşma yapan Murat Koçak, bu yılın başında hayatını kaybeden Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’a Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Koçak, “Biliyorsunuz, Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak vefat etti. Kendisine bir kez daha Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Türk Metal Sendikası’nın bugünlere taşınmasında onun emeği büyüktür. Şimdi de Bayrağı Uysal Altundağ devraldı. Genel başkanımız Sayın Uysal Ultundağ 6 aydan beri görevde. Genel Başkanımız, basın bizimim için çok önemli. Onlarla bir araya gelip bir kahvaltı yapın diye tavsiyede bulundu. Bizde bugün sizlerle biraradayız.” diye konuştu.

VERGİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Türk-İş Konfederasyonu olarak iki hafta önce yaptıkları protesto mitingine atıfta bulunan Koçak, önümüzdeki zaman içinde bu eylemlerin fabrikalarda devam edeceğini belirtti. Koçak, vergi de adalet olması gerektiğinin altını çizerek, “Ocak ayında aldığımız maaşlar aralık ayına kadar yüzde 15, 20, 30, 40 dilimine giriyor. Bizler bordrolu çalışanlar aldığımız maaşın yüzde 40’ı vergi olarak kesiliyor. Biz diyoruz ki ‘az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın’ ve sabitlensin. Yani vergilerimiz yüzde 15’e, yüzde 20’ye sabit olsun.”dedi.

SENDİKA ÜYELERİNİ TATİLE GÖNDERİYORUZ

Sendikanın çalışmalarından bahseden Koçak, “Sendika üyelerimizi, eşlerini çocuklarıyla birlikte eğitim programları altında tatile gönderiyoruz. Üyelerimiz hem 5 yıldız otellerimizde bir hafta tatil yapma imkanı buluyorlar hem de eğitimlere katılıyorlar. Ankara’ya, Didim’e, Bodrum’a ve Kıbrıs’a gönderiyoruz. Bu zamana kadar bu bölgemizde 20 binden fazla üyemiz eğitimlerden geçti. Eğitimlerimiz hız kesmeden devam ediyor.” dedi.

EN İYİ SÖZLEŞMEYİ BİZ YAPTIK

Gazetecilerin de sorularını cevaplandıran Koçak, Kapaklı’da Türk Metal Sendikası’nın yaptırdığı okulla ilgili açıklamalarda bulundu. Koçak,  yeni dönemde de üyeleri için en iyi sözleşmelere imza atacaklarını belirtirken, “Biliyorsunuz, Çerkezköy’de yeni bina yaptırdık. Yeni Türk Metal Sendikası binasında üyelerimiz için lokal yaptık. Orada üyelerimiz, eşleri, çocukları ücretsiz olarak maçları seyredebiliyor, çaylarını, kahvelerini içebiliyorlar.” Dedi.

Kahvaltıya katılan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden ve Çorlu Bölge Temsilcisi Nevzat Kavlak da kısa birer konuşma yaparak toplantıda gazetecilerle birlikte olmaktan mutlu olduklarını belirtti.



Anahtar Kelimeler: METAL GAZETECİLERLE BİRARAYA GELDİ

YAŞLI KADIN YANARAK HAYATINI KAYBETTİ

TÜRK METAL GAZETECİLERLE BİRARAYA GELDİ

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÜÇ İLÇEDE PLANLI ELEKTRİK KESİNTİSİ UYGULANACAK

KAPAKLI’DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI