TURAN DEVLETLERİ TEŞKİLATI GENEL BAŞKANI ÇERKEZKÖY’E GELDİ

TURAN DEVLETLERİ TEŞKİLATI GENEL BAŞKANI ÇERKEZKÖY’E GELDİ

Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı Murat Çobanoğlu dün Çerkezköy’de teşkilat üyeleri ve gazetecilerle bir araya geldi. Ziyarete duayen sanayici Ömer Kılınç ev sahipliği yaptı.

Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı Murat Çobanoğlu Çerkezköy’de Duayen Sanayici Çerkezköy’ün yakından tanıdığı isim Ömer Kılınç’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda Turan Devletleri Teşkilatı Tekirdağ İl Başkanlığı ve Çerkezköy ilçe başkanlığı yönetimleriyle bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını Turan Devletleri Teşkilatı Tekirdağ İl Başkanı İlker Börekçi yaptı. Toplantıda uzun bir konuşma yapan Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı Murat Çobanoğlu, Turan Devletleri Teşkilatı’nın amacı ve hedeflerini anlattı. Genel Başkan Çobanoğlu, Türklük adına yola çıktıklarını belirterek, dünya üzerindeki Türkleri bir araya getirmeyi Turan hedefini gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Çobanoğlu, “Turan bir ülküdür. İnsan Turan’ı önce yüreğinde sonra beyninde kurması gerekir.”dedi.

OTOMATİK OLARAK DEVLET TEŞKİLATIYIZ

Turan Devletleri Teşkilatı’nın bir devlet teşkilatı olduğunu söyleyen Çobanoğlu, “Teşkilatımızın devlet teşkilatı olup olmadığını söylüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bir teşkilat kurmuşsak otomatik olarak bu devlet teşkilatıdır. Devletin resmi imzalı teşkilatı değiliz. Devletle birlikte çalışan bir teşkilatız. Bizden sonrakilere bayrağı en iyi şekilde devretmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE 13 ŞUBESİ VAR

Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının yapısına etki yaptıklarını söyleyen Çobanoğlu, “Platform olarak 14 senedir varız. Ama resmi olarak 6 yıldır. Platform olarak bazen bir program düzenlemek istesek yer bile almakta zorlanıyorduk. Biz de dernekleşme yoluna gidelim dedik, sonra Turan Devletleri Teşkilatı’nı kurduk. Sorunları tespit edip, çözümler üreten ve birlikte çözüm yoluna giden bir teşkilat olduk. 31 vilayette teşkilatlandık. Resmi olarak kurduğumuz 13 şube var. Çerkezköy, Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden bir tanesi. Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen insanlar bir arada yaşıyor. Burada arkadaşlarımızla Turan ülküsüne hizmet edeceğiz.” diye konuştu.

HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ

Bozkurt işareti yapmaları nedeniyle kendilerinin bazı yerlerde MHP’li olarak adlandırıldığını dile getiren Çobanoğlu, şunları dedi: “Google’den pasta, börek tarifi bakarız ama bir türlü bozkurt işareti ne manaya gelir diye bakmayız. Turan için hizmet veriyoruz. Bıyıklarımız, Türk atalarımızda bulunuyor. Bozkurt işaretinin manası bizim için önemli. Bozkurt yapıyoruz diye MHP’li sanıyorlar. Hiçbir siyasi partinin, hiçbir yapılanmanın, hiçbir oluşumun ön bahçesi, arka bahçesi, yan bahçesi değiliz. Türk insanının başına bela olmuş musibetlerle mücadele etmek için tarım, hayvancılık, spor gibi alanlarda teşkilatlar kurduk” ‘Türkiye’yi Türkler yönetsin’ düşüncesini savunduklarını belirten Çobanoğlu, “Türk için, Türk’e göre, Türk tarafından’ sözü ve düşüncesiyle ortaya çıkmış bir yapılanmayız” dedi.

TÜRKİYE TURAN’IN LOKOMOTİFİDİR

Konuşmasında Suriyeli göçmenler ile ilgili de düşüncelerini dile getiren Çobanoğlu, “Ben kendi ülkelerini savunmayıp topraklarını bırakarak ülkemize gelen ve burada açtıkları dükkanlarda Türkleri çalıştırmam diyen, sokaklarda insanlara sözlü tacizde bulunan Suriyelileri ülkemde istemiyorum. Bu, Türk’ün duruşu olmalıdır. Türkler dünyaya tekrar mührünü vursun. Türklerin yönettiği dünyada ne savaş olur, ne adaletsizlik olur. Türkiye Turan’ın lokomotifidir” dedi.

TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Toplantıya onur konuğu olarak katılan ve ev sahipliği yapan duayen iş insanı Ömer Kılınç ise “Yüz metre koşusu ile maratonun birbirine karıştırılmaması lazım. Maratonu 10 saniyede koşmak isterseniz yanılırsınız. Bizler 10 saniye koşucusu değil, 10 asır koşucusuyuz.”dedi.

Toplantıya Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Çerkezköylü Fikri Güzel, Tekirdağ İl Başkanı İlker Börekçi ve Çerkezköy Şube Başkanı Kamil Yiğit ile birlikte bölgeden davetliler ve gazeteciler katıldı.



İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

YAZ KÜLTÜR SANAT ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI

FASLILARI MOLDOVALI YURT DIŞINA KAÇIRMAK İSTERKEN YAKAYI ELE VERDİLER

SAHİLDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

OTOBANDAN ATILAN SİGARA İZMARİTİ YANGIN ÇIKARDI