TRAKYA’NIN EN MODERN KURBAN KESİM YERİ ÇERKEZKÖY’DE DOLDU TAŞTI

TRAKYA’NIN EN MODERN KURBAN KESİM YERİ ÇERKEZKÖY’DE DOLDU TAŞTI

Çerkezköy’de yıllardan beri kurban kesimi yapılan Soydanoğlu Besi Çiftliği’ndeki dev kurban kesim merkezinde sabah erken saatlerde başlayan hareketlilik akşam geç saatlere kadar sürdü. 100 kurbanlık 1 günde kesildi.

Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesimine niyetlenen vatandaşlar bayram namazının ardından kesim hanelerin yolunu tuttu. Çerkezköy’de yıllardan beri kurban satışı ve kesimi yapılan Soydanoğlu Besi Çiftiliği de kurban kesim merkezlerinden biriydi. Bir gün de 100 kurbanlık dananın kesildiği çiftlikte kurulan ‘Kurban kesim merkezi’de modernliğiyle Trakya’da ilk sırada yer alıyor.

BAYRAM NAMAZI SONRASI KURBAN KESİMLERİ BAŞLADI

Hz. İsmail Peygamberin babası Hz. İbrahim Peygamber tarafından kurban olarak kesilmek istenmesinin ardından Cenab-ı Allah’ın bir koç göndermesiyle başlayan yüzlerce yıldır gerçekleştirilen Kurban ibadeti, bu Kurban Bayramı’nda da Müslümanlar tarafından gerçekleştirildi. Tüm İslam aleminde olduğu gibi Çerkezköy’de de kurban kesen vatandaşlar bayram namazının ardından kesimhanelere akın etti. 

ÇERKEZKÖY’DE 25 KURBAN KESİM MERKEZİ’NDE KURBAN KESİMİ YAPILDI

Çerkezköy’de toplam 25 kurban kesim merkezinde kurban kesimi yapıldığı öğrenildi. İlçe Tarım Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre 23 büyükbaş 2’de küçükbaş kurban kesim yeri Kurban Bayramı’nda Çerkezköylülere hizmet verdi. Çerkezköy Belediyesi’nin Pazar yerinde kurduğu ve sabit kombinasında edinilen bilgiye göre toplamda 2 binin üzerinde kurban kesimi yapıldı. Bunun bin 800 civarı küçükbaş, 250 civarı ise büyükbaş hayvandan olduğu belirtildi. Bu arada Çerkezköy’de özel kurban kesim merkezleri dahil olmak üzere gayri resmi olarak toplamda 650 -700 civarı büyükbaş kurban kesimi yapıldığı tahmin ediliyor.

TRAKYA’NIN EN MODERN KESİMHANESİ

Çerkezköy’de Ambardere mevkiinde bulunan Soydanoğulları Besi Çiftliği’nde yıllardan beri gerçekleştirilen kurban kesim hizmetleri son birkaç yılda büyük mesafe katetti. Çiftlikte Trakya’nın en büyük ve modern kesimhanesi kurulurken, vatandaşlara kısa sürede kurbanları kesilmiş, parçalanmış ve tartılmış halde teslim ediliyor. Kurbanlık danalar kombina sisteminde kesilerek dönerli halatların askısında teker teker parçalanıyor. Kasapların parçaladığı kurbanlardan elde edilen etler ve kemikler şerit sisteminde doğrama makinelerinde ve testere de birbirinden ayrıldıktan sonra hassas kantarda aynı anda 7 hisse ayrı ayrı tartıdan geçiriliyor. Kurban Bayramı’nın ilk gününde 100 adet büyükbaş hayvan kesilerek, sahiplerine teslim edildiği kesim merkezinde hijyende üst düzeyde tutuluyor.



TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’E ZİYARET

SILA BEBEĞİN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR: BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

FABRİKA SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 12 İŞÇİ YARALI

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ