Trakya Tarım Makinaları Kümelenme UR-GE Projesi kapsamında düzenlenen “İhracat Süreçleri Eğitimi”, 16 firmanın katılımıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.
İHRACATA YÖNELİK İLK EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası ve Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde yürütülen Trakya Tarım Makinaları Kümelenme UR-GE Projesi kapsamında ilk eğitim programı olan “İhracat Süreçleri Eğitimi” Çorlu TSO’da gerçekleştirildi. Eğitime toplam 16 firma katılım sağladı.
BAŞKANLARDAN İHRACAT VE BÖLGESEL KALKINMA MESAJI
Toplantıya Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ve Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Altayoğlu da katıldı. Başkanlar, firmalara proje süreci hakkında bilgi vererek ihracatın bölgesel kalkınmadaki stratejik önemine vurgu yaptılar.
EĞİTİMDE İHRACATIN TEMELLERİ VE DIŞ PAZAR STRATEJİLERİ ANLATILDI
Eğitmen Hakan Akın, UR-GE programı çerçevesinde ihracat süreçlerine ilişkin temel bilgileri paylaştı. Eğitim kapsamında firmaların dış pazarlara açılma stratejileri, ihracat hazırlık aşamaları ve süreçlerde dikkat edilmesi gereken kritik noktalar ele alındı.
Katılımcılar, ihracat süreçlerine dair kapsamlı bilgi edinme ve proje kapsamındaki destek mekanizmalarını yakından tanıma fırsatı buldu.