Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

TRAKYA FOLKLOR KULÜBÜ YAZARLARLA BULUŞTU

TRAKYA FOLKLOR KULÜBÜ YAZARLARLA BULUŞTU

15 yıldır faaliyetlerini sürdüren Trakya Folklor Kulübü, Çerkezköy ve Kapaklı’daki yazarlarla buluştu.

Trakya Folklor Kulübü Çerkezköy ve Kapaklı’daki yazarlarla buluştu. Folklor Kulübü Başkanı Abdullah Coşkun, “Amacımız bölgemizin tanıtımı. Bölgemizle ilgili kitaplar yazan yazarlarımızla birlikte daha fazla neler yapabiliriz diye istişare yapmak için bugün bir araya geldik.”dedi.

Kapaklı’daki Kazak Gölü Kır Bahçesi’nde Trakya Folklor Kulübü tarafından düzenlenen kahvaltıda Çerkezköy ve Kapaklı’daki yazarlar biraraya geldi. Folklor Kulübü Başkanı Abdullah Coşkun ve kulüp yöneticilerinin de katıldığı kahvaltı sonrası Trakya’nın tanıtımı için istişare yapıldı.

15 YILDIR KÜLTÜR SANAT FALİYETİ SÜRDÜRÜYOR

Programda bir konuşma yapan Trakya Folklor Kulübü Başkanı Abdullah Coşkun, kulüp hakkında bilgiler verdi. 15 yıl önce kulübün kurulduğunu hatırlatan Abdullah Çoşkun, “Biz kulüp olarak sadece folklor üzerine faaliyetlerde bulunmuyoruz. Kültürel sanatsal-faaliyetler, festivaller yürütüyoruz. Folklorik bir yapı içerisinde sadece halk danslarının olmadığı tiyatro, müzik, edebiyat gibi diğer argümanlarında oluşturduğu daha geniş kitlelere nasıl ulaşabiliriz anlamında faaliyetler yaparken, Hayri Varol yazarımızla beraber bu projeyi paylaştık. Sağ olsun bizleri, sizlere ulaşma konusunda yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ediyorum.”dedi.

Kulüp Başkanı Coşkun, yazarlarla buluşmalarındaki hedeflerinin bölgenin daha iyi tanıtılabilmesi için birlikte hareket etmek olduğunu aktarırken, “Bölgemizin yazarlarıyla tanışalım, birbirini tanımayan yazarlarımız varsa böylece tanışmış olsunlar istedik. Hem de bölgemizde ilerde daha neler başarabiliriz bunun ön istişaresini yapmak anlamında toplanalım istedik. Biz sadece halk dansları yaparken bölgemizin kültür sanat ve edebiyatını sunarken siz değerli yazarlarımızın kalemlerinden çıkan güzel eserlerine, bölgemizi anlatırken bunun eksik olduğunu düşünerek, böyle bir kahvaltı karar verdik. Tekrar katılımından ötürü teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.     

SATRANÇ VE MASA TENİSİ DE VAR

Konuşmasının sonunda Trakya Folklor Kulübü’nün sadece halk dansları değil de sporun diğer branşlarında da faaliyetler göstermeye çalıştığının altını çizen Abdullah Coşkun, “Trakya Folklor Kulübü şu anda satranç ve masa tenisi gibi branşlarda da faaliyetlerini sürdürmekte. Dolayısıyla bir tiyatro, müzikal anlamda diğer devlet ve STK’larla işbirliği içinde çalışıyoruz. Yine uluslararası festivaller organize edip, ülkemizdeki çalışmalarımız başka ülkelerde de temsil ediyoruz. Dolayısıyla kültür ve sanat bizim için bir araç. Kıymetli yazarlarımızın tek tek kendilerinden eserlerinden bahsetmesini istiyorum. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur.”dedi. 

YAZARLAR VE KULÜP ÜYELERİ TANIŞTI

Daha sonra programa katılan Çerkezköy ve Kapaklı’da yaşayan yazarlar tek tek kendilerini tanıtarak, bugüne kadar yazdıkları kitaplar hakkında bilgiler verdi. Yazarların okur anlamında da sitemleri olması dikkat çekti. Birçok yazar, okuma oranlarının düşük olmasından yakınmasıyla birlikte tamamlanan tanıtımın ardından Trakya Folklor Kulübü başkan ve yönetimi ile yazarlar bölgenin tanıtımı konusunda istişare ettiler.

 



ÇOSB ANAOKUL ÖZELLEŞTİRİLDİ

ÇERKEZKÖY LGS'DE TÜRKİYE GENELİNDE YÜZDE 1'LİK DİLİME 5 ÖĞRENCİ SOKTU

ÇERKEZKÖY’DE MİLLİ EĞİTİM’E 52 ATAMA YAPILDI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ