Tarih: 06.03.2023 15:39

TRAKYA BÖLGESİ İSTİHDAM SIRALAMASINDA BİRİNCİ GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Tekirdağ'ın nüfusunun yüzde 49'u kadınlardan oluşuyor. Bu nüfusun yüzde 51'ini erkekler ve yüzde 49'unu kadınlar oluşturdu. Hane halkı işgücü araştırması sonuçlarına göre ise Tekirdağ, Edirne, Kırklareli bölgesi, yüzde 52'lik istihdam oranıyla Türkiye genelindeki diğer bölgelere kıyasla en yüksek istihdam oranına sahip bölge oldu. 

TÜİK verilerine göre, Tekirdağ'ın kadın nüfus oranı, Türkiye genelindeki diğer illere kıyasla ortalamada yer alıyor. Kadın nüfus oranının en yüksek olduğu il Nevşehir (yüzde 50,7) iken, en düşük olduğu iller Tunceli (yüzde 47,2), Şırnak (yüzde 47,8), Hakkari (yüzde 47,9), Ardahan ve Ağrı (yüzde 48,2) olarak yer aldı. 

KADIN NÜFUSU EN YÜKSEK ŞARKÖY'DE

Tekirdağ'a bağlı 11 ilçenin incelenmesi sonucunda, kadın nüfus oranının en yüksek olduğu ilçe Şarköy (yüzde 50) olarak belirlendi. Bu ilçeyi sırasıyla Süleymanpaşa (yüzde 49,4), Çorlu, Malkara ve Muratlı (yüzde 49,3), Saray (yüzde 49,1), Hayrabolu (yüzde 48,7), Çerkezköy (yüzde 48,5), Marmaraereğlisi ve Kapaklı (yüzde 48,3), Ergene (yüzde 48,2) ilçeleri takip etti.

Hane halkı işgücü araştırması sonuçlarına göre, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli bölgesi, yüzde 52'lik istihdam oranıyla Türkiye genelindeki diğer bölgelere kıyasla en yüksek istihdam oranına sahip bölge oldu. Kadın istihdam oranı ise en yüksek Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane (yüzde 36,8) bölgesinde gerçekleşirken, en düşük Mardin, Batman, Şırnak, Siirt (yüzde 14,5) bölgesinde görüldü. En yüksek erkek istihdam oranı da Tekirdağ, Edirne, Kırklareli bölgesinde (yüzde 70) tespit edilirken, en düşük erkek istihdam oranı Mardin, Batman, Şırnak, Siirt bölgesinde (yüzde 46,7) kaydedildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —