`YAYA ÖNCELİKLİ`TRAFİK UYGULAMASI YAPILDI

`YAYA ÖNCELİKLİ`TRAFİK UYGULAMASI YAPILDI

Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ??Yaya öncelikli?? trafik uygulaması, Çerkezköy?de Kaymakam Atilla Selami Abban ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Karayolları Trafik Kanununu`nda, 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle, "Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar" hükmü getirilmişti. Bu amaçla İçişleri Bakanlığı tarafından `Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için Türkiye genelinde eş zamanlı  olarak uygulama yapılması kararı verilmişti.

KAMU KURUM AMİRLERİ VE STK TEMSİLCİLERİ DE KATILDI

İçişleri Bakanlığı tarafından ?Öncelik Hayatın,Öncelik yayanın? sloganıyla başlatılan ?Yaya Öncelikli Trafik? uygulaması Çerkezköy Belediye meydanı  Atatürk caddesi üzerinde yapıldı.Yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi,vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla yapılan trafik uygulamasında, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkan?ı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdür?ü Murat Sevgi,  İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, STK temsilcileri hazır bulundu.

Çerkezköy Belediye Meydanı Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yaya geçidinde  gerçekleşen uygulamada,sürücülerin yaya geçidi ve yayaları fark etmesi amacıyla öğrenciler trafik polisi ve trafik jandarma eşliğinde araçları durdurdu. Ayrıca trafik polisleri tarafından sürücülere projenin önemini anlatan broşür dağıtıldı.

ABBAN: AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK

Uygulamaya bizzat katılan Kaymakam Atilla Selami Abban, "Uygulamada karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrencilerimiz ve vatandaşlarımıza sürücülerin durarak, yavaşlayarak yol vermesi mecburi hale geldi.Bu konuda farkındalık oluşturmak için İçişleri Bakanlığınca ?Öncelik Hayata, Öncelik Yayalara sloganıyla bugün Türkiye çapında tüm il ve ilçelerde saat 12.00 - 13.00 arasında böyle bir uygulamanın yapılması uygun görüldü. Bizde ilçemizde bunun uygulamasını yapıyoruz.Kolluk kuvvetlerimiz , Trafik görevlilerimiz broşürler dağıtıyor.Pankart ve dövizlerle bunun önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Amacımız, araçların yayalara daha fazla saygı gösterip, yol vermesi. Özellikle trafik ışıkları olmayan yaya geçitleri ya da okul yakınlarında yapacağımız işlemi, uygulamalı olarak sürücülerimizin de bu konularda duyarlı olması için yapacağız?? diye belirtti.



Anahtar Kelimeler:

PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE ZANLI TUTUKLANDI

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

CİNSEL İSTİSMARA VE ŞİDDETE UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ SILA’DAN KÖTÜ HABER

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR