TOPRAĞI VATAN İNSANI ULUS YAPAN DEĞER

TOPRAĞI VATAN İNSANI ULUS YAPAN DEĞER

Gaziler Günü nedeniyle Kapaklı`da düzenlenen anma töreninde konuşan Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı İbrahim Çetintaş, "Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir."dedi.

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de düzenlenen törenle kutlandı. Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı İbrahim Çetintaş, vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamayacağını belirterek, " Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir."dedi.

Atatürk Anıtı?nda saat 11.00?da başlayan törene Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ve gazilerimiz katılım gösterdi.

ÇELENKLER SUNULDU

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören Atatürk Anıtı?na çelenklerin sunulmasıyla devam etti. Ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı İbrahim Çetintaş, vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamayacağını belirterek, ?Gazilerimiz ve şehitlerimiz, Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir.? dedi. Çetintaş?ın konuşmasının ardından 19 Eylül Gaziler Günü töreni sona erdi.

BAŞKAN ÇETİN GAZİLER DERNEĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ

Törenin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliğini ziyaret ederek, vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı uğruna canı pahasına mücadele eden ve "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" olurum diyerek göğüslerini siper eden gazilerimizin gününü kutladı.



Anahtar Kelimeler: