Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TOBB’A GÖZ KIRPIYOR!

TOBB’A GÖZ KIRPIYOR!

3 adayın katıldığı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 12 Kasım’da yapılan zorlu seçiminden büyük bir zaferle çıkan Ahmet Çetin, bu kez TOBB yönetimine göz kırpıyor!

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Ahmet Çetin, büyük bir zaferle kazandığı seçimin ardından yoğun bir şekilde tebrik trafiği yaşarken, bir taraftan da TOBB’un (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) yönetimine göz kırptı. Başkan Çetin’in geçtiğimiz günlerde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanında olduğunu açıklamasıyla birlikte Tekirdağ’da iş dünyası mayıs ayı öncesinde heyecanlı bir bekleyişe girdi.

BÖYLE SEÇİM GÖRÜLMEDİ

12 Kasım 2022 tarihinde yapılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimi, 3 adaylı oldukça zorlu bir seçim olmuştu. Trakya’da benzer bir seçimin olmadığı büyük bir zafere imza atan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, kamuoyunda da yeni beklentilere kapı araladı. 

Tekirdağ’da, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan’ın tek listeyle gittiği seçimlerin ardından oturduğu koltuğa, Ahmet Çetin 3 adayla yarışmasının ardından oturmuştu. Öte yandan, Türkiye’nin de birçok bölgesinde de Oda Başkanları’nın neredeyse üçte ikisinin tek aday olarak girdiği seçimlerde yeniden koltuğa oturmaları, Ahmet Çetin’in başkanlığını TOBB’a taşıması için önemli bir yol açmasına neden oldu.

ÇTSO’DA 4 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BULUNUYOR

Türkiye’nin en önemli organize sanayi bölgeleri arasında ön sıralarda bulunan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin de içerisinde bulunduğu Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na üye birçok sanayi kuruluşlarının oluşturduğu tam 4 organize sanayi bölgesinin bulunması, ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin’in TOBB Yönetim Kurulu için şansını artıran unsurlar arasında görülüyor.

HİCARCIKLIOĞLU’NA AÇIK DESTEĞİNİ İLAN ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TOBB Başkanı Rifat Hicarcıklıoğlu’nu ziyaret eden ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin’in mayıs ayında gerçekleşecek TOBB seçimlerinde desteğinin Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yanında olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamaların ardından, Tekirdağ iş dünyasında mayıs ayı öncesinde heyecanlı bir bekleyiş başladı.  Ahmet Çetin’in, 2023’ün Mayıs’ın da yapılacak olan TOBB Genel Kurulu’nda Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yönetimine girmesi bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: KIRPIYOR!

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM