TESKİ’DEN ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAMLESİ

TESKİ’DEN ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAMLESİ

TESKİ Muratlı Aşağısevindikli bölgesindeki 10 adet derin sondaj kuyusunu yenileyerek verimlilik projesini tamamladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ, Süleymanpaşa’nın içme suyu ihtiyacını büyük oranda karşılayan Muratlı Aşağısevindikli bölgesindeki 10 adet derin sondaj kuyusunu yenileyerek verimlilik projesini tamamladı. Proje kapsamında, kuyuların pompa motorları, kolon boruları ve kabloları ISO 50.001 Enerji Yönetim Sistemi standartlarına uygun olarak yenilendi.

TESKİ, Aşağısevindikli Derin Sondaj Kuyularında bir süredir yapım çalışmalarını sürdürdüğü verimlilik projesini tamamladı. Proje, jeologların çalışmaları ve teknik yenileme süreçlerinin tamamlanmasının ardından bitirilerek kuyular devreye alındı.

HEM KAPASİTE ARTIŞI SAĞLANDI HEM ENERJİ VERİMLİLİĞİ ELDE EDİLDİ 

Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle artan su tüketimini karşılamak ve içme suyu kaynaklarında verimlilik sağlamak amacıyla hayata geçirilen projeyle mevcut duruma göre toplamda 180 ton/saat kapasite artışı sağlanacak. Bu da yıllık olarak yaklaşık 1,5 milyon metreküp kapasite artışına tekabül ediyor. Yeni pompa motorlarının kullanımı sayesinde 1 metreküp su için harcanan enerji 0,752 kWh’den 0,693 kWh’ye düşürüldü ve yıllık 438.960 kWh enerji verimliliği elde edildi. Böylece yapılan çalışma ile TESKİ hem büyük oranda kapasite artışı sağlamış oldu hem de enerji maliyetlerini yıllık olarak yaklaşık 2 milyon TL tutarında azalttı. Projenin yatırım maliyeti 4 milyon 107 bin 900 TL olup yatırımın geri dönüş süresi 2 yıl olarak hesaplanıyor.

Bu proje sayesinde Süleymanpaşa ilçesinin temiz su ihtiyacının büyük bir kısmı daha verimli bir şekilde karşılanacak. Tekirdağ’ın içme suyu ihtiyacının sürekli artması nedeniyle bu talebi sürdürülebilir olarak karşılamak maksadıyla verimlilik projeleri devam edecek olup, vatandaşların suya kesintisiz ve verimli şekilde ulaşabilmesine imkan sağlanması amaçlanıyor.

“GELECEK NESİLLERE DAHA YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE BIRAKMAYA KARARLIYIZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Aşağısevindikli Derin Sondaj Kuyuları Verimlilik Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Süleymanpaşa ilçemizin içme suyu ihtiyacını daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde karşılamak için önemli bir adım attık. TESKİ’nin bu projeyle hem enerji verimliliğini artırması hem de kapasite artışı sağlaması, çevresel ve ekonomik açıdan büyük bir kazançtır. Bu tür projelerle Tekirdağ’ın su kaynaklarını korumaya ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı



TCG-AKIN TEKİRDAĞ’DA VATANDAŞLARA KAPILARINI AÇTI

MÜJGAN VE SERKAN KARAGÖZ ÇİFTİNİN YAPIMINI ÜSTELNDİĞİ CAMİ İNŞAATI BAŞLADI

MARKALI 5 ÇİFT AYAKKABI ÇALDILAR

TEKİRDAĞ’DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

DENİZ YATAĞINDA UYKUYA DALDI, 2 MİL ÖTEDE GÖRENLER ŞAŞIRDI