TEKİRDAĞ’DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİĞİ

TEKİRDAĞ’DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİĞİ

Vali Aziz Yıldırım, Türk Mutfağı Haftası Münasebeti ile Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan  himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası nedeniyle Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

2022 yılından itibaren ülkemizde ve tüm dünyada dikkat çekecek düzeyde etkinliklerle kutlanmaya başlanan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Tekirdağ’da yöresel ürünlerinin sergilendiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Akabinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu düzenlenen etkinlik hakkında katılımcıları bilgilendirici konuşma yaptı.

Panalistler, Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri Sinem Akman, Furkan Burak Ünal ve Aygün Kalın tarafından, Türk Kültürü’nün izlerini taşıyan, binlerce yıllık geçmişe sahip, zengin Türk Mutfağı hakkında katılımcılara ayrıntılı sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından Vali Yıldırım etkinlik dolayısıyla kurulan stantları ziyaret edip, yöresel ürünler hakkında bilgiler alarak ilimizin gastronomisinin zenginleşmesi ve markalaşmasına katkı sunan herkese emeklerinden dolayı teşekkür etti.

 



CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR