TEKİRDAĞ’DA TOPLUMSAL CİNSİYETE DUYARLI AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI DÜZENLENDİ

TEKİRDAĞ’DA TOPLUMSAL CİNSİYETE DUYARLI AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Tekirdağ Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Tekirdağ Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplumsal cinsiyet duyarlılığına önem veren baro, Hizmet Binasında düzenlediği toplantıda afet koordinasyonu konusunu ele aldı.

Tekirdağ Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün ve Başkan Yardımcısı Av. Zümrüt Canku Arslan, TBB Delegesi Av. Ertürk Karakaş ve Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Zeynep Hazal Taş Fazlı'nın da katıldığı toplantıda, Tekirdağ Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Av. Damla Nur Ercan ve Komisyon Üyesi Kübra Çalışkan, ülkemizde yaşanan deprem felaketinde kadınların yaşadıkları zorluklar ve bu zorlukların önlenmesi için alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme yaptı. 

KADINLARIN YAŞADIĞI ZORLUKLAR

Toplantıda ayrıca geçtiğimiz hafta TBB Afet Koordinasyon Merkezi'nde gönüllü olarak görev yapan Av. Gül Hekim ve Av. Aysun Akkurt da bölgedeki izlenimlerini paylaştılar. Tekirdağ Barosu'nun bu önemli toplantısı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve afet yönetimi konularındaki duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu. Kadınların yaşadığı zorluklar ve bu zorlukların önlenmesi için alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı toplantı, katılımcılar arasında fikir alışverişi ve bilgi paylaşımı açısından da verimli geçti.



KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAF UYARILDI

OTLUK ALANDA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ